Γενί Σαφάκ: «Σενάριο να χτυπηθεί ελληνικό σκάφος όπως έγινε με ρωσικό αεροσκάφος»


Aυτοί που πραγματοποίησαν το σαμποτάζ εναντίον της Τουρκίας με την πτώση 2388246του ρωσικού αεροσκάφους μπορεί να προσπαθήσουν για μία νέα ‘ένταση’, μέσω της FETÖ (κίνημα Γκιουλέν) με την Ελλάδα στο Αιγαίο, υποστηρίζει ο αρχισυντάκτης της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ, Ιμπραχίμ Καράγκιουλ σε πρωτοσέλιδο άρθρο γνώμης με τίτλο “Αν χτυπηθεί ένα ελληνικό σκάφος μετά το ρωσικό αεροσκάφος”.

O αρθρογράφος αναφέρει ότι οι προκλητικές δηλώσεις των Ελλήνων πολιτικών εναντίον της Τουρκίας δείχνουν ότι μπορεί να βγει “αυτή η δύναμη» στο προσκήνιο της πρόσφατης έντασης μεταξύ των δύο χωρών. Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο το ‘πιθανό σενάριο’ είναι όταν ανέβει η ένταση στο Αιγαίο, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις να χτυπήσουν ένα ελληνικό σκάφος ή πλοίο και αυτό θα δημιουργήσει ένα νέο μέτωπο εναντίον της Τουρκίας στη Δύση από την αιγίδα των ΗΠΑ και των χωρών της ΕΕ”.

Ο Ιμπραχίμ Καράγκιουλ αναφέρει ότι όπως έγινε στην πτώση του ρωσικού αεροσκάφους από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις κανείς δεν θα καταλάβει ποιος πραγματοποίησε την εν λόγω επίθεση. “Μετά, το εν λόγω περιστατικό έγινε γνωστό ότι  πραγματοποιήθηκε από μέλη της FETÖ με εντολή των ΗΠΑ”, ισχυρίζεται.

Υποστηρίζει ότι αυτοί που δεν μπόρεσαν να βλάψουν την Τουρκία με την FETÖ στις 15 Ιουλίου (2016), ξεκίνησαν τις δραστηριότητές τους εναντίον της Τουρκίας από τη Δύση και ότι η Τουρκία πρέπει να είναι πολύ προσεκτική εναντίον των ‘σεναρίων’ αυτών για να μην υπάρξουν νέα μέτωπα εναντίον της χώρας.