Άλλοι 40 κρατούμενοι αποφυλακίστηκαν σήμερα με προεδρική χάρη

 

Άλλοι 40 κρατούμενοι, 23 Ελληνοκύπριοι και 17 αλλοδαποί, αποφυλακίστηκαν imagew-3.aspxσήμερα από τις Κεντρικές Φυλακές μετά από προεδρική χάρη ενόψει των εορτών του Πάσχα, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.
Οι εν λόγω κρατούμενοι θα απολύονταν μέχρι τις 30 Ιουνίου και μέχρι τις 8 Απριλίου θα είχαν εκτίσει το μισό της ποινής τους, ενώ με βάση το ίδιο κριτήριο αποφυλακίστηκαν χθες άλλοι 7 κρατούμενοι.

Εξάλλου, χθες αποφυλακίστηκαν και 3 κρατούμενοι, συγκεκριμένα οι Παναγιώτης Νεοκλέους, Ορέστης Βασιλείου και Γιαννάκης Κυαμίδη, στους οποίους έγινε 3τής αναστολή της ποινής τους μετά από προεδρική χάρη και με τη σύμφωνο γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα.

Ο δικηγόρος Παναγιώτης Νεοκλέους θα αποφυλακιζόταν κανονικά στις 2 Σεπτεμβρίου 2018, ο τότε Διευθυντής της CytaVision  και τέως Γενικός Γραμματέας της ΕΠΟΕΤ-ΟΗΟ-ΣΕΚ Ορέστης Βασιλείου θα αποφυλακιζόταν στις 8 Δεκεμβρίου 2018 και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και Διευθυντή της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής Γιαννάκη Κυαμίδης θα αποφυλακιζόταν στις 26 Οκτωβρίου 2018.

Σημειώνεται ότι ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 3,5 χρόνια, αποφυλακίζεται κανονικά τον Μάρτιο του 2019.
Ο κ. Ερωτοκρίτου εξέτισε μέρος της ποινής του στην κλειστή φυλακή και πλέον κρατείται στην ανοικτή φυλακή, όπου έχει το δικαίωμα της εξόδου με άδεια από το σωφρονιστικό ίδρυμα, για κάποιες ώρες και χωρίς συνοδεία, κάθε δύο μήνες.

Ήδη, όπως έχει μεταδοθεί από διάφορα ΜΜΕ, ο κ. Ερωτοκρίτου έλαβε την πρώτη του άδεια στις 17 Μαρτίου. Ο  τέως Βοηθός Γενικού Εισαγγελέως απέκτησε αυτό το δικαίωμα μετά τη μείωση της ποινής στο ¼ των κρατουμένων που δεν έχουν καταδικαστεί για σοβαρά αδικήματα, μετά από προεδρική χάρη και με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.