Ενδιαφέρον από Saudi Aramco για δραστηριοποίηση στην κυπριακή ΑΟΖ

Ενδιαφέρον από την πετρελαϊκή εταιρεία Saudi Aramco για δραστηριοποίηση στην κυπριακή ΑΟΖ προέκυψε κατά τις επαφές του Υπουργού Ενέργειας στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με το ΓΤΠ.imagew-2.aspx

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στη Σαουδική Αραβία, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, είχε επαφές με κρατικούς αξιωματούχους του Υπουργείου Εμπορίου και του Υπουργείου Ενέργειας της χώρας, καθώς και με στελέχη της πετρελαϊκής εταιρείας Saudi Aramco.

Όπως σημειώνεται, κατά τη συνάντηση του Υπουργού με τα στελέχη της εταιρείας, η οποία είναι εκ των μεγαλύτερων ενεργειακών κολοσσών παγκοσμίως, εκφράστηκε ενδιαφέρον από πλευράς τους για δραστηριοποίηση της Saudi Aramco στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, λόγω κυρίως της σταθερότητας της Κύπρου ως κράτος μέλος της ΕΕ, καθώς και της γεωλογίας του εδάφους της χώρας και των προοπτικών της Κύπρου ως ενεργειακού κέντρου.

Συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο διάλογος, ο οποίος επί του παρόντος βρίσκεται στα αρχικά στάδια, με στόχο την εξεύρεση του βέλτιστου τρόπου συνεργασίας.

Επίσης, κατά τη συνάντηση του με ανώτατους αξιωματούχους του Υπουργείου Εμπορίου εκφράστηκε η κοινή βούληση των δύο χωρών όπως υπάρξει στενότερη επαφή μεταξύ Κυπρίων και Σαουδαράβων επιχειρηματιών με ανταλλαγές επισκέψεων.

Εξάλλου, κατά τη συνάντηση του κ. Λακκοτρύπη με ανώτατους αξιωματούχους του Υπουργείου Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας εκφράστηκε η βούληση για από κοινού εξεύρεση τρόπων με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού ανάμεσα στις δύο χώρες.