Για ξέπλυμα χρήματος κατηγορούνται οι δύο Κύπριοι που συνελήφθησαν στα Φίτζι

 

Ενώπιον δικαστηρίου αναμένεται να παρουσιαστούν αύριο οι δύο Κύπριοι που συνελήφθησαν στα νησιά Φίτζι και αντιμετωπίζουν 293 κατηγορίες που αφορούν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.imagew-1.aspx

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα αδέρφια Λοΐζος και Κλεάνθης Πετρίδης φέρονται να συμμετείχαν σε πολλαπλές ύποπτες συναλλαγές τον περασμένο μήνα και σήμερα βρίσκονται υπό κράτηση.

Οι δύο Κύπριοι αντιμετώπιζαν αρχικά έξι κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος ύψους $3,060, ωστόσο, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι αρχές κατάσχεσαν $150,000 που βρίσκονταν στην κατοχή τους.

Αναμένεται ότι θα παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστή αύριο στις 9.30 πμ, τοπική ώρα.

Σε επικοινωνία του ΚΥΠΕ με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Προξενικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ Φίλιππο Κρητιώτη, λέχθηκε ότι το Υπουργείο ενημερώθηκε από την περασμένη εβδομάδα μέσω δημοσιεύματος για την υπόθεση και αμέσως επικοινώνησε με την Υπάτη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Καμπέρα και ζητήθηκε ενημέρωση και διερεύνηση. Γνωρίζουμε, είπε, ότι τα αδέλφια συνελήφθησαν στις 19 Δεκεμβρίου και κατηγορούνται για ξέπλυμα χρήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Κρητιώτη, ο Ύπατος Αρμοστής που είναι διαπιστευμένος και στα Φίτζι επικοινώνησε με τα δύο αδέλφια μέσω τηλεδιάσκεψης. Επίσης επικοινώνησε με την μητέρα τους για οποιαδήποτε προξενική βοήθεια ενδεχομένως να χρειαστεί η οικογένεια. Εμείς, είπε, παρακολουθούμε το θέμα και είμαστε σε επικοινωνία με τον Υπατο Αρμοστή.