Δύο Γάλλοι ανάμεσα στους δήμιους του ISIS

Δύο Γάλλοι πολίτες βρίσκονται πιθανότατα μεταξύ των δημίων στο νέο βίντεο αποκεφαλισμού Αμερικανού πολίτη που προκάλεσε σοκ σε ολόκληρη την υφήλιο.76A2F2AC3E3EC523CF7A3E7BA3C5ED4D
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, δήλωσε χθες ότι υπάρχει «πολύ μεγάλη πιθανότητα ένας Γάλλος πολίτης να ήταν στην ομάδα των δημίων τζιχαντιστών που παρουσιάζονταν στο βίντεο του Ισλαμικού Κράτους και να είχε άμεση συμμετοχή» στον αποκεφαλισμό Σύρων κρατουμένων.
«Πιθανόν πρόκειται για τον Μαξίμ Οσάρ, γεννημένο το 1992, από τη βορειοδυτική Γαλλία, που έφυγε για τη Συρία τον Αύγουστο του 2013 ύστερα από παραμονή του στη Μαυριτανία το 2012», δήλωσε ο Καζνέβ, μετά την ανάλυση από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες του υλικού που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και στο οποίο η τζιχαντιστική οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για τους αποκεφαλισμούς του Αμερικανού ομήρου Πίτερ Κάσινγκ και Σύρων στρατιωτών.
Την ύπαρξη πιθανόν και δεύτερου Γάλλου (το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα) στο σχετικό βίντεο έκανε γνωστή λίγο αργότερα ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν ο οποίος και ανακοίνωσε ότι η γαλλική δικαιοσύνη ξεκινά έρευνα για «δολοφονία από οργανωμένη συμμορία στο πλαίσιο δράσης τρομοκρατικής οργάνωσης».
Σύμφωνα με τον Μολέν η έρευνα αφορά «στη δράση των δύο Γάλλων που ενδέχεται να εμπλέκονται σε εκτελέσεις κρατουμένων του ΙΚ».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας Βρετανός, ο Αχμεντ Μουτάνα, που νωρίτερα χθες είχε ισχυριστεί ότι ο 20χρονος γιος του Νάσερ, φοιτητής Ιατρικής από το Κάρντιφ, ενδέχεται να είναι μεταξύ των 16 εκτελεστών, διέψευσε στη συνέχεια στο BBC κοιτάζοντας φωτογραφίες που είχαν ληφθεί από το βίντεο.
Ο Αχμεντ Μουτάνα είχε δηλώσει ότι ένας από τους τζιχαντιστές που εμφανίζονται στην εκτέλεση του Κάσινγκ «έμοιαζε με τον γιο του».