Στην Επιτροπή Θεσμών συζητείται το πολύκροτο θέμα της διοικητού της Κ.Τράπεζας

Αρχισε και συνεχίζεται στην  Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών συνεχίζουν η  συζήτηση του θέματος σε σχέση με τους κινδύνους που ενδεχομένως να ελλοχεύουν για την πορεία των ερευνών που αφορούν τα αίτια που οδήγησαν την κυπριακή οικονομία στη σημερινή κατάσταση, εξαιτίας της σχέσης της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη με τους νομικούς συμβούλους που ανέλαβαν την εκπροσώπηση προσώπων που πιθανό να εμπλέκονται στις υπό αναφορά έρευνες.5858076b28b68bd2f257c9ab036fb0c2

Ειδικότερα, στην προηγούμενη συνεδρία της Επιτροπής στις 31 Οκτωβρίου, συζητήθηκαν τα ζητήματα που εγείρονται στο θέμα του ηθικού ασυμβίβαστου της θέσης της Διοικητού της ΚΤ με την επαγγελματική δραστηριότητα της θυγατέρας της, η οποία εργάζεται στη δικηγορική εταιρεία Αντρέας Γιωρκάτζης Δ.Ε.Π.Ε. που υπερασπίζεται την MIG και τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

Ωστόσο, σε μια εξέλιξη που προέκυψε από την προηγούμενη συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών μέχρι τη σημερινή συνεδρία, η θυγατέρα της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας γνωστοποίησε στις 13 Νοεμβρίου την παραίτησή της από τη δικηγορική εταιρεία Αντρέας Γιωρκάτζης Δ.Ε.Π.Ε.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Μαριάννα Γιωρκάτζη, «επειδή η εργοδότησή μου από τη Δικηγορική Εταιρεία ΑΝΤΡΕΑΣ ΓΙΩΡΚΑΤΖΗΣ Δ.Ε.Π.Ε. έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης και αφορμή για ανυπόστατες κατηγορίες για δήθεν σύγκρουση συμφερόντων της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη ως Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας, και παρά το γεγονός ότι θεωρώ ότι σε καμιά περίπτωση δεν υφίσταται τέτοια σύγκρουση, γνωστοποιώ με την παρούσα την παραίτησή μου από τη δικηγορική εταιρεία ΑΝΤΡΕΑΣ ΓΙΩΡΚΑΤΖΗΣ Δ.Ε.Π.Ε.».Η Μαριάννα Γιωρκάτζη ανέφερε επίσης ότι θα προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για την αποστασιοποίησή της από την εν λόγω εταιρεία.

Ωστοσο στην Ειτροπή θα συζητηθεί και το θέμα της αλλαγής του συμβολαίου της κ.Γιωρκάτζη και ποιός ευθυνεται για  τη διαφοροποιήση προς τα πάνω με ψηλότερες απολαβές από τους προκατόχους της.