Η ΕΔΕΚ ζητά την παραίτηση Σ. Βέργα

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον Δήμο Πάφου μετά  τις έρευνες εναντίον του Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα , τις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί εναντίον του από  την Αστυνομία και την συνεχιζόμενη διερεύνηση για μουσικές συναυλίες και στον ΣΑΠΑ, διαμόρφωσε ένα νοσηρό κλίμα και οδηγεί τον Δήμο σε κίνδυνο παράλυσης.Vergas-savvas
Την ίδια στιγμή το νοσηρό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο Δήμο τραυματίζει σοβαρά  τις προοπτικές μιας επιτυχούς συμβολής στον θεσμό της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης 2017.
Η εμπιστοσύνη των δημοτών προς την Δημοτική αρχή έχει μειωθεί δραματικά ενώ το κύρος και η αξιοπιστία της σε ολόκληρη την Κύπρο έχει φθαρεί.
Ενώπιον αυτών των αδιαμφισβήτητων δεδομένων προκύπτει η ανάγκη πρωτοβουλιών και  ενεργειών για την αποκατάσταση του τρωθέντος κύρους του Δήμου Πάφου.
Ανεξάρτητα από την έκβαση της δικαστικής διαδικασίας και των άλλων ερευνητικών διαδικασιών επιβάλλεται ο Δήμαρχος Πάφου να αναλάβει τις ευθύνες του και να συμβάλλει στην αποκατάσταση του κύρους του Δήμου και στην επάνοδο της ηρεμίας  και της ομαλότητας.
Το δημόσιο συμφέρον επιβάλλει την υποβολή παραίτησης από  τον κ. Σάββα Βέργα και  την δρομολόγηση διαδικασιών για την εκλογή νέου Δημάρχου.
Αυτή θα είναι μια θετική συνεισφορά του κ. Βέργα στην επάνοδο  του Δήμου Πάφου σε συνθήκες ομαλότητας και αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των δημοτών προς την Δημοτική Αρχή.