Θετική εξέλιξη, χαρακτηρίζει το ΑΚΕΛ την ανακοίνωση προόδου στις συνομιλίες.

«Με επιφύλαξη μέχρι και την επικείμενη επίσημη ενημέρωση στο Συμβούλιο Αρχηγών, το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι αποτελεί θετική εξέλιξη το γεγονός ότι

ÁÊÅË

οι δύο ηγέτες έχουν ανακοινώσει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις.» Τα πιο πάνω αναφέρει σε δήλωση του ο εκπρόσωπος  Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, λέγοντας  πως «το   αντίθετο ή έστω η στασιμότητα στην διαδικασία των διαπραγματεύσεων, θα ήταν αντίστοιχα μια αρνητική εξέλιξη.»Και προσθεσε:
«Καλωσορίζουμε και χαιρετίζουμε επίσης την απόφαση για σύσταση και λειτουργία τεχνικής επιτροπής για την εκπαίδευση με στόχο το εκπαιδευτικό μας σύστημα και στις δύο κοινότητες να προετοιμάσει την νεολαία μας για την επανενωμένη, ελεύθερη, ομοσπονδιακή Κύπρο, κοινή πατρίδα όλων των παιδιών της.
Υπενθυμίζουμε ότι σ’ αυτό ακριβώς το πλαίσιο έγιναν συστηματικές προσπάθειες από πλευράς προηγούμενης κυβέρνησης. Προσπάθειες που δυστυχώς συνάντησαν την άδικη και αφοριστική αντίδραση πολιτικών δυνάμεων και όχι μόνο.
Σε κάθε περίπτωση, το ΑΚΕΛ θα στηρίξει αυτή τη προσπάθεια, η οποία και θα πρέπει να προωθηθεί με αποφασιστικότητα, χωρίς παλινδρομήσεις και αντιφάσεις και με πλήρη σεβασμό στα ξεχωριστά εθνικά χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες των δύο κοινοτήτων.»