Εφτασε παράνομα στα κατεχόμενα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Κυπριακό, συνεργασία σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και το έργο “πληροφορική και ηλεκτρονικό αρχείο” που διεκπεραιώνεται με την βοήθεια της Άγκυρας συζήτησαν ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και η ψευδουπουργός Εξωτερικών των κατεχομένων, Εμινε Τσολάκ.

Η ενεργός στήριξη της Τουρκίας στις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού είναι απαραίτητη, τόνισε σε δηλώσεις του ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ ΄Ειντε ύστερα από συνάντηση που είχε σήμερα στην Άγκυρα με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τσαβούσογλου μαζί με τον φιλότουρκο Άιντε σε παλαιότερη φωτογραφία τους.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Τσαβούσογλου συνεχάρη την κ. Τσολάκ για την στήριξη που προσφέρει το “υπουργείο” στις συνομιλίες και τις επιτυχείς επαφές που είχε στο εξωτερικό εξηγώντας τις θέσεις των Τ/κ στις διαπραγματεύσεις. Η συνεργασία μεταξύ των δύο υπουργείων, είπε, θα συνεχιστεί και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα έχει μια εποικοδομητική ημέρα στο ψευδοκράτος και από κει – όπως είπε – θα μεταβεί στο “αδερφό Αζερμπαϊτζάν”.Ο Τούρκος ΥΠΕΞ μετά το τέλος της συνάντησης και συνοδευόμενος από την κ. Τσολάκ μετέβη πεζός στο “πρωθυπουργικό” γραφείο, όπου είχε συνάντηση με τον Ομέρ Καλιοντζού, τον οποίο ενημέρωσε για το πρόγραμμα της νέας τουρκικής κυβέρνησης και του μετέφερε τους χαιρετισμούς του Τούρκου Προέδρου και του Τούρκου Πρωθυπουργού.

Η παράνομη επίσκεψη Τσαβούσογλου ξεκίνησε μία ώρα νωρίτερα. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το πρόγραμμα του κ. Τσαβούσογλου, η επίσκεψη του οποίου ανακοινώθηκε χθες το μεσημέρι, πραγματοποιείται νωρίτερα κατά μία ώρα. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα συναντηθεί έτσι στις 11.30 (αντί 12.30) με τον Τ/κ ηγέτη και στις 13.00 οι δύο άνδρες θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Κατά την ολιγόωρη παράνομη  επίσκεψή του ο κ. Τσαβούσογλου θα  επισκεφθεί την διοίκηση του κατοχικού τουρκικού στρατού και θα αναχωρήσει με ιδιωτική πτήση από τα κατεχόμενα γύρω στις 4 το απόγευμα.