Η Συμμαχία Πολιτών για την επίσκεψη Πομπέο στην Κύπρο

Η Συμμαχία Πολιτών , με ανκοίνωση της χαιρετίζει τόσο τις σχετικές δηλώσεις όσο και την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο.Στην ανακοίνωση σημειώνονται τα πιο κάτω:
“Θεωρείται πολύ σημαντικό να επισκέπτονται την Κυπριακή Δημοκρατία αξιωματούχοι κρατών – πόσο μάλλον υπερδυνάμεων – την τρέχουσα περίοδο που η Τουρκία εντείνει τις προκλητικές ενέργειες και απειλές καθημερινά.
Τονίζουμε ότι οι όποιες επαφές θα πρέπει να γίνονται στο πλαίσιο αμοιβαίου σεβασμού και ειλικρινών προσπαθειών, προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης της τουρκικής επιθετικότητας, χωρίς να ζητούνται δυσανάλογα ανταλλάγματα από την Κυπριακή Δημοκρατία. Μας ανησυχούν ιδιαίτερα δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ με το πέρας των επαφών του στην Κύπρο, όπου σύμφωνα με το Reuters οι ΗΠΑ άσκησαν πιέσεις για τερματισμό των διευκολύνσεων που κατά καιρούς η Κύπρος προσφέρει σε ρωσικά πλοία.
Ως Συμμαχία Πολιτών δεν επιθυμούμε την εμπλοκή της ΚΔ στην αντιπαράθεση των ΗΠΑ με τη Ρωσία ή την Κίνα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε παλιούς ισχυρούς φίλους εντός του Συμβουλίου Ασφάλειας.
Την ίδια ώρα, τονίζουμε ότι αναμένουμε την επίσημη ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά τη Σύσκεψη του Συμβουλίου Αρχηγών, για να ξεκαθαριστούν οι στόχοι της επίσκεψης του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και ανάλογα θα τοποθετηθούμε εκ νέου.”