Ελένη Θεοχάρους: Αυτοκρατορική η επίσκεψη Πομπέο σε ευγνώμονες υπηκόους

eleni-theocharous-750x347Καυστικά σχολιάζει η πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο στην Κύπρο .

Σε γραπτή δήλωση της η Ελένη Θεοχάρους τονίζει:

“Ο εκκολαπτόμενος πλανητάρχης Μάικ Πομπέο με την πομπώδη επίσκεψη του στην Κυπριακή Δημοκρατία που δεν ήταν καθόλου αιφνίδια, δεδομένου ότι είχε προαγγελθεί δημοσίως ήδη από τον περασμένο Ιούλιο, μας διαβεβαίωσε για τα κάτωθι:

1. Ότι οριστικά η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ενταχθεί στον απόλυτο έλεγχο των ΗΠΑ.

2. Ότι για τις ΗΠΑ, Κυπριακή Δημοκρατία είναι μόνο το νυν ελεύθερο τμήμα της νήσου Κύπρου και αυτό το τμήμα οφείλει να διαμοιράσει δίκαια τους υδρογονάνθρακες των θαλασσών του κράτους με τους Τουρκοκύπριους. Στην ΑΟΖ αυτού του τμήματος αναφέρεται ο Πομπέο όταν εκφράζει την στήριξη της Ουάσιγκτον στο δικαίωμα της κυπριακής Κυβέρνησης για εκμετάλλευση των φυσικών της πόρων.

3. Η στήριξη «διευθέτησης του Κυπριακού δια της διπλωματικής οδού, που θα είναι επωφελής για όλους» αβίαστα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι Αρχές, Αξίες, Διεθνές Δίκαιο και Ευρωπαϊκό Κεκτημένο αντικαθίστανται ΜΟΝΟ από την ευμάρεια που θα προκύψει από την διευθέτηση.

4. Η οργίλη αντίδραση του Ακιντζί, επειδή δεν πρόλαβε να πάει ο Πομπέο και στο δικό του «προεδρικό» στα κατεχόμενα, επιβεβαιώνει ότι ο ίδιος είναι για τις ΗΠΑ συμπρόεδρος ή ισότιμος με τον Πρόεδρο της ΚΔ.

5. Το Μνημόνιο Συναντίληψης που υπέγραψε με τον Ν. Χριστοδουλίδη για την δημιουργία εκπαιδευτικού κέντρου στην Κύπρο με χρηματοδότηση των ΗΠΑ που «θα παρέχει εμπειρογνωμοσύνη για θέματα ασφάλειας» (CYCLOPS), μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στην πρόληψη μαζικής εισόδου κατευθυνομένων «μεταναστευτικών» ροών, τρομοκρατών και πρακτόρων της ΜΙΤ, αλλά ταυτόχρονα υποδεικνύει ή επιβάλλει στην Κυβέρνηση τη θέση ότι «δεν συμμετέχουν όλα τα πλοία της Ρωσίας που χρησιμοποιούν τα λιμάνια μας σε ειρηνευτικές αποστολές στην Συρία».

6. Ήταν όντως αυτοκρατορική η επίσκεψη σε ευγνώμονες υπηκόους.”