Το ΑΚΕΛ προτείνει Ad hoc Επιτροπή για τη διερεύνηση των λόγων που οδήγησαν στο κλείσιμο των Κ.Αερογραμμών

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ ΑΚΕΛ Α. Κυπριανού απέστειλε χτες επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής προτείνοντας από μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ τη δημιουργία «Ad hoc Επιτροπής για τη διαχρονική διερεύνηση των λόγων που οδήγησαν στο κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών».
Επισυνάπτεται αυτούσια η επιστολή:591020153-0.cyprus-airways-crew

«Δεδομένων των αρνητικών εξελίξεων στο θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών με την απόρριψη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης της Εταιρείας και την απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει τον κρατικό αερομεταφορέα είναι για εμάς μέγα θέμα, το οποίο πρέπει να απασχολήσει την Κυπριακή πολιτεία επισταμένα. Θεωρούμε πως ένα τόσο σημαντικό ζήτημα με πολλές πτυχές, αλλά κυρίως εξελίξεις που δεν σχετίζονται μόνο με την οικονομική του διάσταση, αλλά και πολιτική, είναι θέμα για το οποίο τουλάχιστον εμείς ως Βουλή, ως Εκπρόσωποι του λαού, πρέπει να συζητήσουμε και να θέσουμε στο τραπέζι όλα τα δεδομένα που αφορούν την απόφαση της Κυβέρνησης.

Βεβαίως είναι υπόψη μας ότι το θέμα συζητήθηκε προ ολίγων μηνών σε δύο Κοινοβουλευτικές Επιτροπές με κατάληξη σε συζήτηση στην Ολομέλεια του Σώματος. Όπως, επίσης, γνωρίζουμε ότι στάληκαν σχετικές ερωτήσεις από Βουλευτές στην Εκτελεστική εξουσία για τις οποίες ακόμα εκκρεμούν οι απαντήσεις. Δεδομένου, όμως, του διαχρονικού ενδιαφέροντος της Βουλής για όλα όσα αφορούσαν την Εταιρεία, καθώς και το γεγονός ότι πολλά από τα ζητήματα που είχαν σχέση με την βιωσιμότητα της συζητούνταν στην Βουλή, είναι θέση μας πως τα ζητήματα που προέκυψαν από το εν μια νυκτί κλείσιμο των αερογραμμών δεν είναι απλά, ούτε μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι ως Σώμα από τις αποσπασματικές απαντήσεις που θα έχουμε από την Εκτελεστική Εξουσία. Οφείλουμε ως Νομοθετική
Εξουσία, με αρμοδιότητες ελέγχου των πράξεων και αποφάσεων της Κυβέρνησης, να ασχοληθούμε με το θέμα και να αγγίξουμε την κάθε πτυχή που το αφορά. Το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών είναι η απαρχή για μια σειρά παρόμοιων αρνητικών εξελίξεων με άλλους Οργανισμούς, για τις οποίες ως Βουλή οφείλουμε να δείξουμε ενδιαφέρον, να διατυπώσουμε τις θέσεις μας προς την Κυβέρνηση, η οποία προφανώς αρνείται τον διάλογο με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις του τόπου.

Ως Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις προτείνουμε την δημιουργία «Ad hoc Επιτροπής για τη διαχρονική διερεύνηση των λόγων που οδήγησαν στο κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών», η οποία θα έχει συγκεκριμένους όρους εντολής ώστε να καταλήξει σε συμπεράσματα και να δώσει μια πραγματική εικόνα για το τι επισυνέβη και οδηγήθηκε η Εταιρεία σε κλείσιμο.

Καταθέτουμε την εισήγηση μας με πρόθεση να την συζητήσουμε στην Σύσκεψη Αρχηγών και/ή Εκπροσώπων Κομμάτων την ερχόμενη Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015».

Επιλογή της κυβέρνησης το κλείσιμο των Κ.Α

Εξάλλου  το ΑΚΕΛ  με ανακοίνωση του , καταγγέλλει ότι «τα στοιχεία που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν αυτό που ως ΑΚΕΛ είχαμε πει από την πρώτη στιγμή: Ότι η απόφαση για κλείσιμο των Κ.Α. ήταν συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης, ανεξάρτητα από τις οικονομικές ιδιαιτερότητες της εταιρείας.

Είναι η Κυβέρνηση, που τον Απρίλη του 2013 δια στόματος του τότε Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στυλιανίδη, διαβεβαίωνε ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης και η εταιρεία θα ήταν βιώσιμη. Είναι η Κυβέρνηση, που και πάλι τον Οκτώβριο του 2013 δια του αναπληρωτή Κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Παπαδόπουλου, δεσμευόταν ότι διαθέτει σθεναρή πολιτική βούληση για διάσωση των Κυπριακών Αερογραμμών. Σ’ αυτό το πλαίσιο είναι που προφανώς οι κυβερνώντες συνέχισαν την κρατική στήριξη της εταιρείας με €23 πρόσθετα εκατομμύρια. Είναι εμφανές από τις δηλώσεις των κυβερνητικών αξιωματούχων ότι η εταιρεία μπορούσε να διασωθεί αν λαμβάνονταν έγκαιρα και αποφασιστικά τα σωστά μέτρα.

Τελικά όμως, , υποδεικνύει το ΑΚΕΛ, «η εταιρεία δεν εφάρμοσε ποτέ το σχέδιο αναδιάρθρωσης, το οποίο σύμφωνα με την Air France θα τη καθιστούσε κερδοφόρα. Οι περεταίρω εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι από ένα χρονικό σημείο και έπειτα, οι κυβερνώντες αποφάσισαν συνειδητά και μεθόδευσαν είτε με ενέργειες είτε με ηθελημένες παραλήψεις το κλείσιμο του κρατικού αερομεταφορέα

Και σ’ αυτή την περίπτωση οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης ήταν χωρίς αντίκρισμα.»