Αμερικανική Κτηματομεσιτική εταιρεία …«είδε φως» στην Κύπρο και έρχεται !

Τώρα που ευρέως είναι γνωστό πως θα βγουν  στο ντελάλη εκατοντάδες περιουσιες  δανειοληπτών  κατόχων μη εξυπηρετούμενων  δανείων και δη στον τομέα του τουρισμού και της ακίνητης περιουσίας, αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε πως θα κουβαληθεί και αυτή  για επενδύσεις προφανώς ÔÏÕÑÉÓÌÏÓ ÁÕÎÇÓÇ - ÐÑÙÔÁÑÁÓγια να κεμεταλλευτεί  τις εκποιήσεις που θα αρχίουν οσονούπω.  Συγκεκριμένα  η   αμερικανική εταιρεία Realty Group International, Inc. (RGI), με έδρα το Μπέβερλι Χιλς, που δραστηριοποιείται στον τομέα των ακινήτων, ανακοίνωσε τα σχέδιά της για επέκταση των εργασιών της και στην Κύπρο, αναγνωρίζοντας, όπως αναφέρει, ότι η Κύπρος διαθέτει μεγάλες προοπτικές για οικονομική και οικιστική ανάπτυξη λόγω μιας αγοράς που ανακάπτει αλλά και της πρόσφατης ανακάλυψης αποθεμάτων φυσικού αερίου.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τη συνεργασία της στην Κύπρο με την εταιρεία Αντώνης Λοίζου & Συνεργάτες Λτδ. Ο ιδιοκτήτης και εκτελεστικός διευθυντής της RGI Μichael Fiscina δήλωσε ότι η δυναμική για ανάπτυξη στην Κύπρο είναι πολύ μεγάλη για τους επενδυτές.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η έρευνα αγοράς καταδεικνύει ότι κυρίως επιδεικνύουν ενδιαφέρον για αγορά ακινήτων στην Κύπρο επενδυτές από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, την Κίνα και τη Μέση Ανατολή εν μέρει επειδή σύμφωνα με τους νόμους της χώρας επιτρέπεται με την αγορά ακινήτου αξίας €300,000 η παραχώρηση καθεστώτος μόνιμης διαμονής και ευρωπαϊκής υπηκοότητας με ελεύθερα ταξίδια στην Ευρώπη.

“Αυτό ισχύει και για τους Αμερικανούς”, αναφέρει ο Fiscina.

Ο σύμβουλος της εταιρείας Hratch (James) Chaderjian δήλωσε ότι εκτός από την ανακάλυψη φυσικού αερίου και την αμερικανική συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια, είναι μόνο θέμα χρόνου μέχρι που η κυπριακή αγορά ακινήτων να αρχίσει να ανεβαίνει και πάλι στα ύψη.

Γίνεται επίσης αναφορά και στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου με μαρίνες, γήπεδα γκολφ, εμπορικά κτίρια. Σημειώνεται επίσης ότι θα δημιουργηθεί καζίνο του στυλ Λας Βέγκας.

Η RGI διαθέτει γραφεία και στο Λονδίνο, το Παρίσι, τη Ρώμη, τη Βαρκελώνη και το Ρίο.