«H E.E. μας στήριξε », λέει ο ιδρυτής της Kaspersky για την επίθεση των ΗΠΑ κατά της εταιρείας

Η επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ κατά3681569 της Kaspersky Lab έδειξε ότι η ρωσική εταιρία προστασίας από ιούς στο διαδίκτυο έχει πολλούς φίλους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μεταξύ των οποίων τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Βέλγιο, οι οποίοι εκτιμούν την υψηλή ποιότητα προστασίας που προσφέρουν τα προϊόντα της, δήλωσε ο Ευγένιος Κασπέρσκι στο RT.

Χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ κατηγόρησε την Kaspersky Lab ότι έχει σχέσεις με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες το 2017 και απαγόρευσε σε όλες τις αμερικανικές υπηρεσίες να χρησιμοποιούν το λογισμικό της.

Αρχικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συντάχθηκε με την Ουάσιγκτον, αλλά η πίεση που άσκησαν ορισμένα κράτη μέλη την οδήγησαν να αλλάξει στάση τον περασμένο Απρίλιο, αναφέροντας ότι «δεν υπάρχει κανέναν στοιχείο σχετικά με ενδεχόμενα ζητήματα που να σχετίζονται με τη χρήση των προϊόντων της Kaspersky Lab».

Το αποτέλεσμα των αμερικανικών διώξεων κατά της Kaspersky Lab «μας δίδαξε ότι έχουμε πολλούς φίλους σε διαφορετικές χώρες. Είχαμε μια πολύ ισχυρή στήριξη από τη γαλλική κυβέρνηση, από τη Γερμανία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από τον Βέλγο πρωθυπουργό (Σαρλ Μισέλ) και ορισμένους ακόμα», δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρίας, Ευγένιος Κασπέρσκι.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του που η εταιρία έχει τόσο πολλούς φίλους και που η τεχνολογία της χαίρει εκτίμησης στην αγορά σε όλο τον κόσμο.

Ο ιδρυτής και CEO της Kaspersky Lab, διακωμώδησε τα περί «Ρώσων χάκερ» που αναπαράγουν συμβατικά ΜΜΕ σε ΗΠΑ και Βρετανία και χρησιμοποιούνται ως «μπαμπούλας».

«Ζούμε στη Ρωσία και είμαστε οι πρώτοι που βλέπουμε αυτούς τους “Ρώσους χάκερς”. Έτσι οι δικές μας τεχνολογίες και τα προϊόντα προστατεύουν από Ρώσους χάκερς πολύ καλύτερα από εκείνες των ανταγωνιστών μας», δήλωσε γελώντας.

Ο Κασπέρσκι είπε ότι οι αμερικανικές πιέσεις ποτέ δεν ανάγκασαν την εταιρία να αμφισβητήσει της στρατηγικές της και να στραφεί σε νέες αγορές.

«Δεν υπήρχε ανάγκη για σχέδιο Β’. Εργαζόμαστε στις τεχνολογίες και τα προϊόντα μας, επενδύουμε σε νέα έργα», δήλωσε και υποσχέθηκε ότι «θέλουμε να είμαστε και θα είμαστε, η καλύτερη εταιρία κυβερνοασφάλειας στον κόσμο».

Η Kaspersky Lab έχει ακόμη πολύ δουλειά μπροστά της, παρότι τα τελευταία χρόνια οι πολίτες, οι εταιρίες αλλά και οι κυβερνήσεις, είναι πιο ενημερωμένοι για το διαδίκτυο καθώς «εξακολουθούν κυρίως να σκέφτονται κυρίως την ασφάλεια των υπολογιστών και των smartphone».

«Υπάρχουν όμως κάθε είδους συσκευές γύρω μας και δυστυχώς πολλές από αυτές είναι ευάλωτες. Τι έχουμε να πούμε για την ασφάλεια των μεταφορών ή του υγειονομικού συστήματος;», διερωτήθηκε.

«Οι κακοί είναι κάποιες φορές ικανοί να χακάρουν τέτοια κρίσιμης σημασίας συστήματα», δήλωσε ο Κασπέρσκι και πρόσθεσε ότι οι πολίτες πρέπει να είναι ενημερωμένοι για τον κίνδυνο αυτό αλλά και να έχουν στη διάθεσή τους τα απαραίτητα εργαλεία για να τον αποτρέψουν.

Πηγή:Sputnik