Tι είπε για τον Χουάν Γκουάιδο ο Ρώσος Πρόεδρος

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Βενεζουέλας Χουάν 3293240Γκουάιδο είναι ένα «ευχάριστο» πρόσωπο, αλλά ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί να έρθει στην εξουσία μπορεί να οδηγήσει σε παγκόσμιο χάος, δήλωσε  την Πέμπτη  ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο  περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF).

Όπως τόνισε, είναι ένα «ευχάριστο» πρόσωπο, αλλά ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί να έρθει στην εξουσία μπορεί να οδηγήσει σε παγκόσμιο χάος.

«Ένας άνθρωπος πήγε στην πλατεία, ύψωσε το βλέμμα του στον ουρανό και αυτοανακυρήχθηκε επικεφαλής της Βενεζουέλας ενώπιων του Κυρίου. Είναι φυσιολογικό ή όχι; Θα υπάρξει χάος παγκοσμίως », δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση με τους επικεφαλής μεγάλων διεθνών πρακτορείων ειδήσεων.

«Ας εκλέξουμε τον Πρόεδρο στα Κράτη με αυτόν τον τρόπο, οπουδήποτε. Στο Ηνωμένο Βασίλειο θα εκλέξουμε τον πρωθυπουργό, στη Γαλλία θα εκλέξουμε τον πρόεδρο κατ ‘αυτόν τον τρόπο, και τι θα είναι αυτό: Είστε τρελός ή όχι, Καταλαβαίνετε σε τι θα οδηγήσει αυτό;» πρόσθεσε.