Ψάχνουν μια πράσινη βαλίτσα που που ρίχθηκε σε κάδο σκουπιδιών

Μια πράσινη καρό βαλίτσα, την οποία ενδεχομένως οκαθ’ ομολογίαν κατα συρροήν δολοφόνος Νίκος Μεταξάς  είχε αφήσει σε κάδο σκουπιδιών δίπλα σε ένα εστιατόριο, αναζητεί η κυπριακή αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πολίτης».2656200

«Μία μεγάλη, πράσινη καρό βαλίτσα είχε βρει τέλη περασμένου Φεβρουάριου στον μεγάλο κάδο σκουπιδιών της ιδιοκτήτρια εστιατορίου, το οποίο βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή Ιδαλίου. Προσπάθησε να τη σηκώσει, αλλά ήταν πολύ βαριά, και έτσι την άφησε στον κάδο μέχρι την επόμενη αποκομιδή των σκυβάλων. Τότε την παραξένεψε το γεγονός, αλλά δεν έδωσε περισσότερη σημασία.  Όταν όμως είδε τη φωτογραφία του Μεταξά στις εφημερίδες, αναγνώρισε στο πρόσωπό του το άτομο με το οποίο είχε έρθει τετ α τετ στο εστιατόριό της λίγες μέρες πριν αυτός συλληφθεί για τον φόνο της Mary Rose, καθώς είχε συνφάγει εκεί με παρέα. Όταν πλέον άρχισαν να αναζητούνται και οι βαλίτσες με τα πτώματα, η γυναίκα άρχισε να υποψιάζεται. Η ίδια μίλησε στον ”Π” για το περιστατικό με τη βαλίτσα. Όλες οι πληροφορίες έχουν διαβιβαστεί από την εφημερίδα στην αστυνομία και θα διερευνηθούν» επισημαίνει ο «Πολίτης».

Τι κρύβει ακόμη η Κόκκινη Λίμνη

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι προσπάθειες της αστυνομίας για τον εντοπισμό κι άλλων θυμάτων του «Ορέστη». Σήμερα Τετάρτης  συνεχίζονται για 25η μέρα οι έρευνες σε Μιτσερό και Ξυλιάτο, για τον εντοπισμό των θυμάτων του καθ’ ομολογίαν κατά συρροήν δολοφόνου, Νίκου Μεταξά.imagew-3.aspx

Το πρωί άρχισε στη Λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο η σάρωση με το υπερσύγχρονο ηχοεντοπιστικό σύστημα σόναρ, σε μια προσπάθεια για εντοπισμό της σορού της 6χρονης Sierra Granze, κόρης της δολοφονηθείσας Mary Rose.
Στο μεταξύ, στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό γίνεται έλεγχος σημείων με τη χρήση ρομποτικής κάμερας για εντοπισμό και τρίτης ταξιδιωτικής βαλίτσας εντός της οποίας πιστεύεται ότι βρίσκεται η σορός ενός ακόμη θύματος του καθ΄ ομολογίαν κατά συρροήν δολοφόνου.

Η  ορατότητα στην Κόκκινη Λίμνη εξακολουθεί να είναι χαμηλή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν πάρα πολλά σημεία που πρέπει να ελεγχθούν και οι  σημερινές έρευνες θα επικεντρωθούν δυτικά και βόρεια της Κόκκινης Λίμνης, καθώς και στα σημεία που σηματοδοτήθηκαν χθες με τη χρήση του σόναρ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Κέντρο Συντονισμού βρίσκεται σε επικοινωνία με Άγγλους εμπειρογνώμονες και σε επόμενο στάδιο και αν χρειαστεί θα γίνει χρήση ραντάρ διείσδυσης εδάφους, ούτως ώστε να ελεγχθούν οι περιοχές μέσα στη Λίμνη που είναι καλυμμένες με λάσπη.
Χθες ο δύτης εισήλθε στα νερά δύο φορές, ωστόσο δεν ανασύρθηκε κάτι, εκτός από δύο αντικείμενα τα οποία δεν συνδέονται με την υπόθεση.

Στο μεταξύ, δύο δικηγόροι διορίζονται ως ποινικοί ανακριτές για να εξετάσουν τις καταγγελίες περί λαθών στους χειρισμούς αστυνομικών για αναφορές εξαφανισμένων γυναικών.