Αρχαίος τάφος στην παλιά αστυνομική διεύθυνση Πάφου


Σε εκτεταμένες έρευνες θα προχώρησαν σήμερα λειτουργοί του τμήματος αρχαιοτήτων στον αρχαίο τάφο που εντοπίστηκε χτες στο χώρο της παλιάς αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου.imagew-2.aspx

Ο χώρος, μετά την ανέγερση νέου αστυνομικού σταθμού, έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Πάφο ο οποίος ανέλαβε την κατεδάφιση μέρους του κτιρίου  και τον ευπρεπισμό του χώρου. Το κτήριο αυτό έχει κριθεί διατηρητέο και θα συντηρηθεί.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ενώ ασχολείτο συνεργείο του Δήμου Πάφου με την κατεδάφιση κτιρίων, εντόπισε έναν αρχαίο τάφο. Στο μέρος κλήθηκε υπάλληλος του τμήματος αρχαιοτήτων ο οποίος επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για αρχαίο τάφο.

Σημειώνεται πως η μεταστέγαση της παλιάς αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου στον νέο αστυνομικό σταθμό Πάφου έχει γίνει πρόσφατα.

Ο συγκεκριμένος χώρος μετά την ανεύρεση του αρχαίου τάφου φρουρείται από την Αστυνομία μέχρι να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις.

Στην περιοχή εντοπίστηκαν στο παρελθόν,  στο πλαίσιο εργασιών ανάπλασης της περιοχής πλησίον του δημοτικού μεγάρου και άλλοι αρχαίοι τάφοι ελληνιστικής – ελληνορωμαϊκής περιόδου , λαξευτοί μέσα στους βράχους, οι οποίοι σήμερα έχουν στεγαστεί και αποτελούν αξιοθέατο.