Ανεστάλη η εκποίηση κύριας κατοικίας ύστερα από ενέργειες του Χρηματοοικονομκού Επιτρόπου

Ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος Παύλος Ιωάννου ανακοίνωσε σήμερα ότι ανεστάλη διαδικασία εκποίησης κύριας κατοικίας στην Πάφο, που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί αύριο.imagew-1.aspx

Η αναστολή της εκποίησης έγινε ως «αποτέλεσμα σύντονων προσπαθειών του Γραφείου μου σε συνεργασία με στελέχη της Τράπεζας ύστερα από σχετικό αίτημα που υπέβαλα στην Τράπεζα στις 2 Μαΐου 2019», όπως αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου του Επιτρόπου.

«Σήμερα ενημερώθηκα από διευθυντικά στελέχη της Τράπεζας Κύπρου Δημόσιας Εταιρείας Λτδ ότι η Τράπεζα προχώρησε σε αναστολή διαδικασίας εκποίησης κύριας κατοικίας στην επαρχία Πάφου, η οποία ήταν προγραμματισμένη να λάβει χώρα αύριο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο κ. Ιωάννου επισημαίνει και σημεία της επιστολής της τράπεζας στην οποία αναφέρεται ότι «…η Τράπεζα Κύπρου θα προχωρήσει σε προσωρινή αναστολή της διαδικασίας εκποίησης της πρώτης κατοικίας του πελάτη ώστε να δοθεί εύλογο χρονικό διάστημα για εξεύρεση μιας συμβιβαστικής και κοινά αποδεκτής λύσης διευθέτησης του χρέους.»

Καταλήγοντας, ο κ. Ιωάννου ευχαριστεί δημοσίως τόσο τους συναδέλφους μου που συνέβαλαν στη σχετική προσπάθεια όσο και την Τράπεζα Κύπρου η οποία, κατανοώντας τη σημαντικότητα των επιχειρημάτων μας, προχώρησε για ανθρωπιστικούς λόγους, μεταξύ άλλων, στην εν λόγω ενέργεια.