Συνεχίζονται οι έρευνες για την εξακρίβωση της ταυτότητας της σορού στο Μιτσερό

Εξακριβώθηκε η ταυτότητα της νεκρής γυναίκας στη θάλασσα της Τίμης

 


Συνεχίζονται οι ενέργειες και οι συνεχείς προσπάθειες από πλευράς της ανακριτικής ομάδας του ΤΑΕ Λευκωσίας που διερευνά την υπόθεση εντοπισμού σορού σε εγκαταλελειμμένο λατομείο στο Μιτσερό και προτεραιότητα είναι η εξακρίβωση της ταυτότητας του θύματος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη.

Σε σημερινές του δηλώσεις ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι  οι «οι τομείς οι οποίοι έχουν καθοριστεί γενικότερα για διερεύνηση της υπόθεσης είναι η αξιολόγηση όλων των πληροφοριών και οι εξετάσεις στην ευρύτερη περιοχή για εντοπισμό μαρτυρίας ή και άλλων στοιχείων που μπορεί να βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Μια δεύτερη πτυχή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας είναι τα αποτελέσματα εξειδικευμένων εξετάσεων, ιστοπαθολογικών και άλλων, «που ενδεχομένως να βοηθήσουν τις έρευνες και το τρίτο που ουσιαστικά αποτελεί και προτεραιότητα είναι η εξακρίβωση της ταυτότητας του θύματος και προς αυτήν την κατεύθυνση γίνονται εξετάσεις και σε συνεργασία με άλλα τμήματα της Αστυνομίας και υπηρεσίες, όπως το Τμήμα Αλλοδαπών και Μετανάστευσης».

Είπε ακόμα ότι εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθεί και σύσκεψη των ανακριτών «για έλεγχο και μελέτη της πορείας των ερευνών του ανακριτικού έργου,  των καταθέσεων που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής, θα ζητηθεί περαιτέρω από τους ιατροδικαστές να δώσουν κάποια περαιτέρω στοιχεία ή να συζητήσουμε κάποια θέματα, τα οποία προκύπτουν».

Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας, σημείωσε ο κ. Αγγελίδης, προσθέτοντας ότι από πλευράς ανακριτών γίνονται από την πρώτη στιγμή ενέργειες, προσπάθειες και δράσεις σε έντονους ρυθμούς για διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα μέχρι στιγμής δεδομένα για την υπόθεση, είπε – διευκρινίζοντας ότι δεν θα δώσει περισσότερες πληροφορίες – ότι τα δεδομένα αφορούν στις συνθήκες εντοπισμού της γυναίκας στην περιοχή, στις έρευνες στο σημείο εντοπισμού αλλά και στην ευρύτερη περιοχή υπενθυμίζοντας ότι, η σορός εντοπίστηκε μετά από πληροφορία το απόγευμα της Κυριακής.

Τόνισε τη σημασία που δίνεται στην εξακρίβωση της ταυτότητας του θύματος και απεύθυνε έκκληση στο κοινό όπως για οποιεσδήποτε πληροφορίες γνωρίζει να ενημερώσει την Αστυνομία στον τετραψήφιο αριθμό 1460.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ. Αγγελίδης αναφέρθηκε στη συνδρομή στις έρευνες του τμήματος Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, λέγοντας ότι στόχος είναι να σμικρυνθεί ο οποιοσδήποτε κατάλογος υπάρχει, σημειώνοντας παράλληλα ότι πέραν του καταλόγου ελλειπόντων ατόμων οι έρευνες συνεχίζονται και «δεν αποκλείεται να είναι πρόσωπο, το οποίο δεν έχει καταγγελθεί ως ελλείπον πρόσωπο στην Αστυνομία».

Σε ερώτηση αν η υπόθεση πονοκεφαλιάζει την Αστυνομία, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι χρειάζεται και επιμονή και υπομονή, είναι έντονοι οι ρυθμοί των ερευνών και αξιολογείται το καθετί σημειώνοντας ότι «σίγουρα υπάρχει προβληματισμός, αλλά και δυσκολία, στη βάση των δεδομένων και ότι θα συνεχίζονται όλες οι προσπάθειες».

 

Σε 45χρονη ρωσίδα η σορός στη θαλάσσια περιοχή Τίμης


imagew-4.aspxΕν τω μεταξύ, η  αστυνομία κατάφερε να εξακριβώσει την ταυτότητα γυναίκας που εντοπίσθηκε να επιπλέει αναίσθητη στη θαλάσσια περιοχή της Τίμης, κοντά στο αεροδρόμιο Πάφου.  Πρόκειται για 45χρονη από τη Ρωσία, που διέμενε μόνιμα στη Λεμεσό με την οικογένεια της. Η θυγατέρα της είχε καταγγείλει από χθες την εξαφάνιση της στην Αστυνομία Λεμεσού.

Νωρίτερα σήμερα μέλη της λιμενικής και ναυτικής Αστυνομίας ανέσυραν από τη θαλάσσια περιοχή της Τίμης πτώμα γυναίκας. Το πτώμα εντοπίσθηκε από τουρίστες που ήταν στην παραλία. Το είδαν να επιπλέει σε απόσταση 100 περίπου μέτρων από την ακτή και κάλεσαν την αστυνομία. Η σωρός μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του νοσοκομείου για τη διενέργεια της νενομισμένης νεκροτομής την Πέμπτη που ίσως ρίξει φως στα αίτια θανάτου της.