«Ιδού η Ρόδος» απαντά η Συμμαχία Πολιτών στον Αβέρωφ

Η Συμμαχια Πολιτών σε απάντηση στην πρόταση Αβέρωφ Νεοφύτου για αυτοδιάλυση της Βουλής, τον καλεί αν  εννοεί τα όσα λέει έχει την ευκαιρία να το αποδείξει, προσθέτοντας πως στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Το πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής για τον Συνεργατισμό ξεκάθαρα καταλογίζει ευθύνες τόσο στην Κυβέρνηση και τον Υπουργό Οικονομικών όσο και στα κόμματα ΔΗΣΥ ΑΚΕΛ ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ που έλεγχαν τον Συνεργατισμό πριν το 2013.

Ο κύριος Νεοφύτου δήλωσε  από το βήμα της Βουλής πως είναι έτοιμος να στηρίξει το Σχέδιο Απόφασης της Συμμαχίας Πολιτών και του κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών φτάνει τα κόμματα να αναλάβουν εμπράκτως την ευθύνη που τους αναλογεί και να οδηγηθούμε σε βουλευτικές εκλογές.

Ως Συμμαχία Πολιτών σηκώνουμε το γάντι και αποδεχόμαστε την πρόταση. Αν ο κύριος Νεοφύτου εννοεί τα όσα είπε και δεν είναι ακόμη ένα επικοινωνιακό του πυροτέχνημα εμείς είμαστε έτοιμοι.

Να αναλάβουν τα κόμματα που κατονομάζονται στο πόρισμα ως υπεύθυνα για την κατάρρευση του Συνεργατισμού μαζί με την Κυβέρνηση την πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί και να οδηγηθούμε σε Προεδρικές και Βουλευτικές εκλογές.

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα!»