Ελλάδα: Επιθέσεις με πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά των ΜΑΤ στα Εξάρχεια

 

Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν χθες βράδυ με πέτρες, βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα κατά διμοιρίας των ΜΑΤ, στον απόηχο της επιχείρησης της Αστυνομίας στα Εξάρχεια.1569402

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα και για περίπου 45 λεπτά, όπως μεταδίδει ο skai.gr, η ομάδα εξαπέλυε επιθέσεις στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, κοντά στο Πολυτεχνείο. Οι αρχές απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Για προληπτικούς λόγους, και για περίπου μια ώρα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Πατησίων.Επεισόδια προκάλεσε στις 12:25 ομάδα ατόμων οπλισμένων με ρόπαλα και πέτρες επί της οδού Μπουμπουλίνας προκαλώντας φθορές στο κτίριο του υπουργείου Πολιτισμού.

Λίγο πριν τις 02:00 22χρονος επιτέθηκε σε αστυνομικό επί της οδού Τσαμαδού με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφρά. Ο 22χρονος συνελήφθη.2306879

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά από επίθεση ομάδας ατόμων με βόμβες μολότοφ και διάφορα αντικείμενα τα μεσάνυχτα, στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Τζαβέλλα, στα Εξάρχεια.Το πρωί της Πέμπτης, η Ελληνική Αστυνομία διεξήγαγε ευρεία επιχείρηση στην περιοχή των Εξαρχείων, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν δεκάδες προσαγωγές υπόπτων.