Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου

 

Το Υπουργείο Παιδείαςκαι Πολιτισμού ανακοινώνει ότι η εθνική επέτειος της 25 ης Μαρτίου1821 θα εορτασθεί και φέτος με κάθε λαμπρότητα.

Το λεπτομερές πρόγραμματου εορτασμού στην Λευκωσία έχει ως εξής:

07:00 π.μ. Εωθινό από τη Φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς (ΣΜΕΦ)

Διαδρομή: Πλατεία Ελευθερίας – Κωνσταντίνου Παλαιολόγου– Κοραή –

Άγαλμα Ελευθερίας – Αρχιεπισκοπή. Συνοδεύει τμήμα προσκόπων και οδηγών.

07:30 π.μ. Έπαρση της σημαίας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή από τιμητικό

απόσπασματης Εθνικής Φρουράς. Θα παιανίζει η φιλαρμονική της

Δύναμης.

10:00 π.μ. Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης . Θαχοροστατήσει η Α.Μ.  ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β´ και θα παραστούν: ο Πρόεδρος τηςΚυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, πλαισιούμενος από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη, τον Πρέσβυ της Ελλάδας κ. Ηλία Φωτόπουλο και άλλες πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές.

Τονπανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει. ο Πρέσβυς της Ελλάδας κ. Ηλίας Φωτόπουλος.

                  Τιμητικό απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς και η φιλαρμονική της Δύναμης θα αποδίδουν τιμές στο χώρο μπροστά από τον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης.

Όλατα σχολεία Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Λευκωσίας εκπροσωπούνται με τα λάβαρα και την κυπριακή και ελληνική σημαία.

11:00π.μ. Έναρξη της παρέλασης

Τον χαιρετισμό της παρέλασης, μπροστά από το οίκημα της Ελληνικής  Πρεσβείας,θα δεχθούν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συνοδευόμενος από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη, η Α.Ε. τον Πρέσβυ της Ελλάδας κ. Ηλία Φωτόπουλο και άλλες πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές.

Κατάτη διάρκεια της παρέλασης θα παιανίζει, αρχικά, η φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς  και στη συνέχεια η φιλαρμονική της Αστυνομίας.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ :

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Αιχμαλώτων Πολέμου 1974  θα συγκεντρωθεί στο άγαλμα Σολωμού.

Τα τμήματα των Πανεπιστημίων, Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Σχολείων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Οδηγών, Σωματείων και Οργανώσεων, που θα λάβουν μέρος στην παρέλαση, θα συγκεντρωθούν κατά μήκος της Λεωφόρου Στασίνου (από την πλατεία Ελευθερίας μέχρι το Δημοτικό Σχολείο «Ελένειον»).

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ:

Πλατεία Ελευθερίας, Ομήρου, Αναστασίου Λεβέντη, Λεωφόρος Βύρωνος, Κυβερνητικά Κτήρια.

Διάλυση προς την Ευαγόρου και στις γύρω παρόδους.

 17:30 μ.μ. Υποστολή της σημαίας στην ΙεράΑρχιεπισκοπή από τιμητικό απόσπασμα

της Εθνικής Φρουράς. Θα παιανίζει η φιλαρμονική της Δύναμης.