Εκθεση Ζωγραφικής της Δώρας Ορόντη στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις


Εγκαινιάστηκε η έκθεση Ζωγραφικής της Δώρας Ορόντη, στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Νεάπολις Παντελή Σκλιά.imagew-1.aspx

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα έργα της ζωγράφου  διακρίνονται από έντονο αφαιρετικό εξπρεσιονισμό και χρωματική φαντασμαγορία. Έχει γράψει επίσης 30 λογοτεχνικά έργα για παιδιά και εφήβους. Ανάμεσα τους οι 15 τόμοι, «Παιχνίδι στις Αυλές των Δημιουργών μας», για τους Κύπριους ζωγράφους της πρώτης γενιάς και για μεγάλους Έλληνες καλλιτέχνες.

Η Δώρα Ορόντη, ζωγράφος και συγγραφέας, γεννήθηκε στη Λεμεσό. Σπούδασε Καλές Τέχνες στην Αθήνα και στο Exeter .

Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως καθηγήτρια τέχνης στη Μέση Εκπαίδευση και ως υπεύθυνη για την Κύπρο του Royal Academy of Dancing. Ίδρυσε στην Επισκοπή, με επιχορήγηση των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Εργαστήρι Τέχνης για παιδιά και ενήλικες.

Το έργο της παρουσιάστηκε, μεταξύ άλλων, σε ατομικές εκθέσεις στην Λεμεσό, τη Λευκωσία, την Αθήνα, τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Μεξικό, τη Χάγη, το Λονδίνο. Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό (Ινδία, Μαρόκο και αλλού).