Το Κινημα Αλληλεγγύη επικρίνει τις δηλώσεις Κατρούγκαλου

Το Κινημα Αλληλεγγύη αναφέρεται στα αποτελέσμτα  της συνάντησης Κτρούγκαλου-Τσαβούσογλου στην Ατάλεια και σημειώνει:

«2583185Η Ελληνική κυβέρνηση δυστυχώς επιλέγει να λέει άλλα στις τριμερείς διασκέψεις που γίνονται μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, και άλλα στις διμερείς συναντήσεις που έχουν οι αξιωματούχοι της με την Τουρκία.
Η προσπάθεια εξευμενισμού της Τουρκίας συνεχίσθηκε και από τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, επί τουρκικού εδάφους, με τις αναφορές του στα δικαιώματα της κατοχικής Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.
Ο κ. Κατρούγκαλος έχει διαπράξει σοβαρά λάθη στην προσέγγιση του και έχει δώσει τη δυνατότητα στους Τούρκους να πανηγυρίζουν. Κατ’ εμάς έχει προσφέρει όπλα στη φαρέτρα του τουρκικού επεκτατισμού.
Τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο απορρέουν από διεθνείς συμβάσεις όπως τη σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας και του «Montego Bay» και η Κυπριακή Δημοκρατία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποδεχθεί παραβίαση των όρων τους.
Η Τουρκία οφείλει να οριοθετήσει την ΑΟΖ της με την Ελλάδα, την Κυπριακή Δημοκρατία και τη Συρία, και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η Κύπρος ή το Καστελόριζο δεν έχουν ΑΟΖ, καθώς πρόκειται για κατοικημένα νησιά.