Απάντηση Αποστολάκη στον Τούρκο ΥΠΑΜ

imagew-3.aspxΩς δηλώσεις που φανερώνουν έλλειψη σοβαρότητας και διατυπώνονται χάριν εντυπωσιασμού, χαρακτήρισε ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης τους ισχυρισμούς του Τούρκου ομολόγου του Χουλούσι Ακάρ, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι δημιουργούν προβληματισμό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αποστολάκης επισήμανε ότι «οι δηλώσεις του Ακάρ, παρόλο που είμαστε σε περίοδο που αγωνιζόμαστε να βρούμε τρόπους για να χαμηλώσει η ένταση, μας ξαφνιάζουν με κάτι καινούριο, με πράγματα που δεν βασίζονται στη λογική».

«Η αρχή της Ελλάδος είναι ότι σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες», σημειώνει ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «όταν οι αρχές αυτές αμφισβητούνται θα πρέπει να προβληματιστούμε».

«Θεωρώ ότι δεν μπορώ να δώσω σοβαρότητα σε τέτοιες δηλώσεις. Θα πρέπει να σοβαρευτούν και να ξέρουν τι λένε. Να μην πετάνε ρουκέτες για εντυπωσιασμό», καταλήγει η δήλωση του κ. Αποστολάκη.

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, δήλωσε ότι ανήκουν στην Τουρκία «το Αιγαίο, η ανατολική Μεσόγειος και μέσα σε αυτήν η Κύπρος».