Ελ.Θεοχάρους:«Μόνοι μας βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας»

Η ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους σε δήλωση της αναφέρεται στην απόφαση του Ε.Κοινοβουλίου για την έκθεση προόδου της Τουρκίας  και σημειώνει:image004

«Καταψήφισα την έκθεση της Κάτι Πίρι για την Τουρκία γιατί θεωρώ ότι συνιστά εμπαιγμό στη κοινή λογική, στη νοημοσύνη του καθενός. Είναι ένα μνημείο υποκρισίας αυτή η έκθεση και θα μείνει στα χρονικά ως η πλέον ανόητη έκθεση που έχει περάσει ποτέ για την Τουρκία.
Προσπάθησα με νύχια και με δόντια να αφαιρέσω από το κείμενο την επίμαχη φράση, η οποία αναφέρεται σε «συμφωνία που επιτεύχθηκε στις συνομιλίες του Κρανς Μοντανά». Το κόμμα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, με δική μου υπερπροσπάθεια, αποφάσισε να ψηφίσει για να αφαιρεθεί η εν λόγω φράση και το έπραξε.
Το ίδιο με ενημέρωσε ότι θα πράξει και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η κ. Ρενάτα Ζόμερ αλλά την υστάτη στιγμή, δεν ξέρω κατόπιν ποιων παρεμβάσεων το ΕΛΚ ψήφισε να παραμείνει η επίμαχη φράση.
Για εβδομάδες ρωτούσαμε δημόσια ποιες είναι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν με την Τουρκία στο Κρανς Μοντανά. Η απάντηση ήρθε αφού καταψηφίστηκε η τροπολογία μου, από το ΑΚΕΛ και τον κ. Τάκη Χατζηγεωργίου: «Το Πλαίσιο Γκουτέρες».
Το Πλαίσιο Γκουτέρες όπως το αντικρύζει η Κυπριακή Κυβέρνηση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ίδιος ο Γκουντέρες, το ΑΚΕΛ, η Άγκυρα, ο Ακιντζί ή ο Κοτζιάς;  Ή όπως περιλαμβάνεται στην έκθεση του ΟΗΕ τον περασμένο Σεπτέμβριο;
Μόνοι μας βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας.
Δεν είναι δουλειά του Ευρωκοινοβουλίου να μας λύσει το Κυπριακό αλλά να θέσει τις παραμέτρους οι οποίες θα διασφαλίσουν ότι το Κυπριακό θα λυθεί στη βάση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των Αρχών και Αξιών της ΕΕ. Εμείς επιμένουμε σε λύση ΔΔΟ που και πάλι, άλλα διαλαμβάνει για το ΔΗΚΟ, άλλα για το ΑΚΕΛ, άλλα για τον ΔΗΣΥ και άλλα για τον Πρόεδρο. «Γιασιασίν» λοιπόν οι συμφωνίες του Κρανς Μοντανά. »