Το ΑΚΕΛ απαντά στο Προεδρικό για τον ισχυρισμό περι τουρκικής προπαγάνδας

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στ.Στεφάνου απάντησε σήμερα στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο  για τι θέσεις που υποστηρίζει το κόμμα  στο κυπριακό  και στον ισχυρισμό περι τουρκικής προπαγάνδας.

Ανέφερε συγκεκριμένα:b_11 stephanou

«Κάθε φορά που το Προεδρικό βρίσκεται σε δύσκολη θέση και δεν έχει απάντηση στην κριτική που του ασκείται ανασύρει τον κακόφημο και αισχρό ισχυρισμό ότι η κριτική ενισχύει την τουρκική προπαγάνδα.
Αν η τουρκική προπαγάνδα ενισχυόταν με αυτό τον τρόπο, διερωτόμαστε πόσο πολύ την έχει εκτρέψει η καταγγελία που έκανε ο Νίκος Αναστασιάδης στην Ευρώπη εναντίον του τότε Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου ότι πάσχει η δημοκρατία στην Κύπρο. Για να μην πάμε και στις κατά καιρούς επιθέσεις που έκανε ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ προς όλους σχεδόν τους προέδρους στο Κυπριακό.

Για το Πρακτικό
Ας μείνουμε όμως στην ουσία, την οποία προφανώς ο Πρόεδρος, οι συνεργάτες και οι επικοινωνιολόγοι του δεν θέλουν να συζητήσουν.
Ρωτούμε ξανά:

  1. Πού αποσκοπεί και τι εξυπηρετεί το θέμα που από το πουθενά άνοιξε ο Πρόεδρος για το πρακτικό της 4ης Ιουλίου; Όταν μάλιστα τώρα παραδέχεται η κυβέρνηση ότι δεν υπάρχουν πρακτικά, αλλά σημειώσεις που οι συμμετέχοντες κρατούσαν.
  2. Πώς εξυπηρετείται η υπόθεση της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων, όταν ο Πρόεδρος αφήνει υπονοούμενα και αιχμές για την Γενική Γραμματεία;
  3. Δεν κατανοεί ο Πρόεδρος ότι με τον τρόπο που ενεργεί στο θέμα του πρακτικού δημιουργεί την εντύπωση διεθνώς ότι απλά κωλυσιεργεί και θέτει καινούριους όρους για τη συμφωνία στους όρους αναφοράς;

Για τη βάση λύσης
Σχετικά με τη βάση λύσης σημειώνουμε ότι στην απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το αν ο πρόεδρος συζητά κι άλλες λύσεις πέραν της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, και πάλι δεν γίνεται καμία αναφορά στη συγκεκριμένη λύση. Η μια φορά μπορεί να είναι λάθος, το επαναλαμβανόμενο φαινόμενο καθόλου τυχαίο δεν μπορεί να είναι.
Τι σημαίνει η θέση που αναπτύσσει ο Πρόεδρος συζητώντας για τη βάση λύσης ότι «πρέπει να προβληματιστούμε για το τι κάνουμε αν τα πράγματα καταλήξουν σε αδιέξοδο». Η απλή λογική αβίαστα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι συζητά κι άλλες λύσεις. Γεγονός βεβαίως που ακόμα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δημόσια έχει παραδεχθεί.
Εμείς επισημαίνουμε ότι πέραν της ομοσπονδίας δεν υπάρχει τίποτα άλλο παρά μόνο η διχοτόμηση. Ο Πρόεδρος είναι έτοιμος να δεχθεί τη διχοτόμηση ανεξαρτήτως μορφής που αυτή θα πάρει;
Ξεκάθαρες απαντήσεις αναμένουμε και όχι μισόλογα και σοφιστείες!»