Γαλλία: Oχημα έπεσε πάνω σε διαδηλωτές των Κίτρινων Γιλέκων-Αρκετοί τραυματίες

Οχημα έπεσε σήμερα στη μέση διαδήλωσης των Κίτρινων Γιλέκων 1515321τραυματίζοντας αρκετούς.Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όπως αναφέρει η Daily Express, το αυτοκίνητο βρισκόταν στη μέση της διαδήλωσης όταν ένας επιβάτης άνοιξε την πόρτα για να φωνάξει στους διαδηλωτές και στη συνέχεια ο οδηγός άρχισε να επιταχύνει.

Ο οδηγός εγκατέλειψε τη σκηνή και αργότερα πήγε στην αστυνομία, ανέφερε η BFMTV.

Νωρίτερα σήμερα εκατοντάδες διαδηλωτές του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» είχαν  συγκεντρωθεί στο Παρίσι, στο πάνω μέρος της λεωφόρου των Σανζ-Ελιζέ, ενώ άλλες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στην ανατολική Γαλλία, τρεις μήνες μετά την έναρξη αυτής της κοινωνικής αμφισβήτησης στη χώρα.

Γύρω στις 12:00 (ώρα Κύπρου), εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί με ηρεμία στη γαλλική πρωτεύουσα, στην πλατεία Ετουάλ στο πάνω μέρος των Σανζ-Ελιζέ, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η συγκέντρωση, η οποία επιτηρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, διεξάγεται σε ήρεμη ατμόσφαιρα, παρά τα καπνογόνα και τα τραγούδια κατά του Γάλλου προέδρου («Εμανουέλ Μακρόν, θα έρθουμε να σε βρούμε στο σπίτι σου»). Στο Παρίσι, η κινητοποίηση θα διαρκέσει όλο το σαββατοκύριακο, καθώς αύριο, Κυριακή, κλείνουν ακριβώς τρεις μήνες από την αρχή της.

«Στις δύο αυτές ημέρες, δεν μπορούν να αποκλεισθούν ανεπίσημες συγκεντρώσεις και πορείες», προειδοποιεί η αστυνομία του Παρισιού.

Στην ανατολική Γαλλία, τα «κίτρινα γιλέκα» επέστρεψαν στις διασταυρώσεις υποχρεωτικής κυκλικής πορείας. Στο Στρασβούργο, περίπου 110 «κίτρινα γιλέκα» συμμετείχαν στη μοναδική συγκέντρωση που είχε προγραμματισθεί για σήμερα το πρωί, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στο Μπορντό και την Τουλούζη, στη νοτιοδυτική Γαλλία, συγκεντρώσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα το απόγευμα και ενδέχεται να ακολουθήσουν πορείες. Συγκεντρώσεις είναι επίσης προγραμματισμένες για σήμερα και σε άλλες γαλλικές πόλεις, ιδιαίτερα στη Μασσαλία, τη Λιόν, τη Νάντη και τη Λίλλη.

Στο μεταξύ σε μια προσπάθεια να πληγεί το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων και οι δίκαιες διεκδικήσεις τους  επιστρατεύονται δημοσκοπήσεις προκειμένου να μειωθεί  η λαϊκή υποστήριξη στην κινητοποίηση τους και

 

να καμφθεί το ηθικό των διδηλωτών Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη εμφανίζεται «μια πλειοψηφία των Γάλλων (56%) επιθυμεί να σταματήσει η κινητοποίηση.»