Κορυφώνεται ο αυταρχισμός Μακρόν:Δεν θα δώσει διαπιστεύσεις σε δημοσιογράφους RT και Sputnik

Το κόμμα La Republique en Marche (LREM) του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν δεν θα δώσει διαπιστεύσεις σε δημοσιογράφους των ρωσικών μέσων ενημέρωσης RT και Sputnik προκειμένου να καλύψουν την προεκλογική εκστρατεία του ενόψει των ευρωεκλογών.2608206

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του LREM, Στεφάν Σεζουρνέ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Le Monde», βασικό θέμα της οποίας ήταν οι ψευδείς ειδήσεις.

«Δεν πρόκειται για δημοσιογραφικά όργανα αλλά για όργανα προπαγάνδας στην υπηρεσία του Κρεμλίνου. Δεν πρέπει να ταξινομούνται ως μέσα ενημέρωσης που επαληθεύουν τις πληροφορίες», εξήγησε.

Η γαλλική προεδρία είχε αρνηθεί πολλές φορές να διαπιστεύσει το τηλεοπτικό κανάλι RT στο Μέγαρο των Ηλυσίων, αλλά τελικά το έκανε τον Νοέμβριο του 2017. Το κανάλι στον ιστότοπό του σχολίασε την απόφαση του LREM αναφέροντας ότι δεν έχει να παρουσίασει κανένα «παράδειγμα» ή «απόδειξη» ενώ το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik υπογράμμισε ότι «το Παρίσι δεν έδωσε ποτέ επίσημες εξηγήσεις για την απόφασή του να μην δίνει διαπιστεύσεις» σε δημοσιογράφους των δύο ρωσικών μέσων.

Να σημειώσουμε ότι ο Γάλλος πρόεδρος και τα προσκείμενα σε αυτόν Μ.Μ.Ε ψάχνουν απεγνωσμέα να «ανακαλύψουν» ρωσικό δάκτυλο πίσω από τις μαζικές κινητοποιήσεις των Κίτρινων Γιλέκων που διαμαρτύρονται για την αντιλαϊκή νεοφιλελεύθερη πολιτική του η οποία ευνοεί τον πλούτο και τις τράπεζες.