Συνεχίσθηκε εκτός δικαστηρίου η άγρια κόντρα Κληρίδη -Πολυβίου

Ο  Γ. Εισαγγελέας δεν απέκλεισε μέτρα κατά του δικηγόρου Π.Πολυβίου

«Κανένας δεν θα με φιμώσει απαντά ο Π.Πολυβίου 

 

 

Συνεχίστηκε σε πιο έντονους τόνους εκτός δικαστικής αίθουσας η αντιπαράθεση του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη με τον γνωστό δικηγόρο Πόλυ Πολυβίου.images-1

Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, σε δήλωση του στο ΚΥΠΕ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης μέτρων κατά του δικηγόρου Πόλυ Πόλυβίου για τις σημερινές αναφορές του στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, κατά την εκδίκαση της 3ης ποινικής υπόθεσης εναντίον στελεχών της Τράπεζας Κύπρου.

Κώστας Κληρίδης και Πόλυς Πολυβίου ήρθαν σήμερα σε φραστική αντιπαράθεση για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εκδίκαση της υπόθεσης, μετά την έφεση που καταχώρησε ο Γενικός Εισαγγελέας στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της ενδιάμεσης απόφασης του Κακουργιοδικείου να απαλλάξει τους Ανδρέα Ηλιάδη και Γιάννη Κυπρή από τις εις βάρος τους κατηγορίες στην υπόθεση.images

Ο κ. Πολυβίου επέρριψε την ευθύνη για την καθυστέρηση στη Νομική Υπηρεσία και στον Γενικό Εισαγγελέα, κάνοντας λόγο για «άστοχες ενέργειες» τους που καταγράφονται στην ενδιάμεση απόφαση. Από την πλευρά του, ο κ. Κληρίδης του απάντησε ότι η Νομική Υπηρεσία είχε δικαίωμα να καταχωρήσει έφεση στο Ανώτατο όπως είχαν δικαίωμα και οι συνήγοροι υπεράσπισης να εγείρουν προδικαστικές ενστάσεις. Στο σημείο αυτό, ο κ. Πολυβίου του είπε επί λέξει «το οποίο Ανώτατο λοιδορείτε στις εφημερίδες» με τον Κώστα Κληρίδη να ζητά να καταγραφεί η φράση αυτή στα πρακτικά, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «λίβελλο».

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ κατά πόσο προτίθεται να λάβει οποιαδήποτε μέτρα κατά του κ. Πολυβίου, ο κ. Κληρίδης είπε ότι ζήτησε να πάρει το αποστενογραφημένο επίσημο πρακτικό του Δικαστηρίου, για να εξετάσει «κάθε ενδεχόμενο».

«Δεν νομίζω, εν πάση περιπτώσει», κατέληξε, «ότι το Ανώτατο Δικαστήριο χρειαζόταν αυτόκλητο δικηγόρο».

 

Πολυβίου : «Oυδείς μπορεί να με φιμώσει ή να με εκφοβίσει»  

«Oυδείς μπορεί να με φιμώσει ή να με εκφοβίσει» ήταν το σχόλιο του δικηγόρου Πόλυ Πολυβίου στο ΚΥΠΕ, κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, με την οποία αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης μέτρων κατά του κ. Πόλυβίου για σημερινές αναφορές του στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας.imagew-2.aspx

Ο κ. Πολυβίου δήλωσε ότι επιτελεί το καθήκον του, ως δικηγόρος, χωρίς φόβο και χωρίς να επηρεάζεται από κανένα, προσθέτοντας ότι «ενώπιον του δικαστηρίου υπάρχει απόλυτη ελευθερία λόγου και έκφρασης και ουδείς μπορεί να με φιμώσει ή να με εκφοβίσει».

Όσο δε αφορά το σχόλιο του Γενικού Εισαγγελέα ότι το Ανώτατο Δικαστήριο δεν χρειαζόταν αυτόκλητο δικηγόρο, ο κ. Πολυβίου είπε ότι «δυστυχώς, τα πρόσφατα γεγονότα έχουν δείξει ότι τόσο το Ανώτατο Δικαστήριο όσο και ο γενικότερος θεσμός της Δικαιοσύνης χρειάζονται υπερασπιστές».