To Aμερικανικό Κογκρέσο δεν θα υποστηρίξει στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα

Το Αμερικανικό Κογκρέσο δεν θα υποστηρίξει αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Έλιοτ Ένγκελ κατά τη διάρκεια ακρόασης για την κρίση στην Βενεζουέλα.1334373

«Δεν αποτελεί επιλογή η στρατιωτική παρέμβαση των ΗΠΑ» δήλωσε ο Ένγκελ. «Το Κογκρέσο αποφασίζει πότε, πού και πώς ο στρατός των ΗΠΑ χρησιμοποιείται παγκοσμίως και το Κογκρέσο δεν θα στηρίξει στρατιωτική παρέμβαση στη Βενεζουέλα» ξεκαθάρισε.

Οι εικασίες για πιθανή στρατιωτική παρέμβαση των ΗΠΑ ξεκίνησαν μετά από δήλωση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή του στο CBS ότι μία τέτοια πορεία ενεργειών ήταν «μία επιλογή».

Η κρίση στη χώρα της Λατινικής Αμερικής κλιμακώθηκε μετά την αυτοανακήρυξη του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο σε προσωρινό πρόεδρο που αναγνωρίστηκε αργότερα από σειρά κρατών μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ και 11 χώρες τις ΕΕ.

Την ίδια ώρα, η Ρωσία, το Μεξικό, η Κίνα, η Τουρκία, η Ουρουγουάη και αρκετές άλλες χώρες επαναβεβαίωσαν την στήριξή τους στον Μαδούρο ως τον μόνο νόμιμο δημοκρατικά εκλεγμένο επικεφαλής της χώρας.