Η Ρωσία θα τοποθετήσει το πανίσχυρο σύστημα πυρός AU-220M σε αεροσκάφη και πλοία

Το ρωσικό σύστημα AU-220M θα μπορούσε ενδεχομένως να εγκατασταθεί σε όλα τα στρατιωτικά οχήματα, τα αεροσκάφη και τα πλοία, δήλωσε στο Sputnik ο Γκεόργκι Ζακαμένικι, επικεφαλής του Κεντρικού Ινστιτούτου Έρευνας Burevestnik.2225670

Το AU-220M έχει σχεδιαστεί ως μη επανδρωμένο όχημα μάχης που προσαρμόζεται και σε τανκ.

Έχει κατακόρυφη εμβέλεια έως και 7,6 μίλια και οριζόντια εμβέλεια έως και 9 μίλια. Μαζί με τα πυρομαχικά και τον εξοπλισμό εντός του σκάφους, το AU-220M ζυγίζει 4 τόνους, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

Τώρα ετοιμάζεται να εγκατασταθεί σε όλα τα στρατιωτικά οχήματα, τα αεροσκάφη και τα πλοία.Αποτελεί κατά βάση τον πυργίσκο και το πυροβόλο του τανκ με εντυπωσιακή ισχύ.
Η θεωρητική ταχυβολία του φτάνει τα 300 βλήματα το λεπτό, αν και υπό πραγματικές συνθήκες, πιθανότατα δεν ξεπερνά τα 80. Εντυπωσιακό είναι και το βεληνεκές του όπλου.

Σύμφωνα με άλλες μετρήσεις υπό ιδανική γωνία βολής, μπορεί να φτάσει τα 12-14 χιλιόμετρα.

Το σύστημα AU-220M αναπτύχθηκε αρχικά ως αντιαεροπορικό πυροβόλο, ευελπιστώντας να αντικαταστήσει τα υπάρχοντα διαμετρήματα των 23 και 30mm του ρωσικού στρατού.

«Το Ινστιτούτο Burevestnik δημιούργησε το υπόβαθρο που επιτρέπει τη δημιουργία ενός πολυλειτουργικού συστήματος εξοπλισμών 57 χιλιοστών, το οποίο βασίζεται στην εγκατάσταση ενός συστήματος μάχης για οχήματα πολλαπλών χρήσεων, προς το συμφέρον των ρωσικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης καθώς και των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων» δήλωσε δήλωσε στο Sputnik ο Γκεόργκι Ζακαμένικι, επικεφαλής του Κεντρικού Ινστιτούτου Έρευνας Burevestnik που εξηγεί την επέκταση του συστήματος.

Πηγή: Sputnik