Τουρκία:Νέο πολεμικό σκάφος για να παρακολουθεί Αιγαίο, Μέση Ανατολή και Μαύρη Θάλασσα

Την επίσημη παρουσίαση και την καθέλκυση ενός νέου πολεμικού σκάφους για «να ελέγχει τα θαλάσσια σύνορα» της χώρας του εγκαινίασε σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος.2604757

Πρόκειται για την κορβέτα «Ufuk», η οποία θα έχει αποστολή να κατασκοπεύει το Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα ώστε να συγκεντρώνει τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται η Τουρκία για να γνωρίζει επακριβώς τις κινήσεις που πραγματοποιούν οι άλλες γειτονικές χώρες.

Με αυτό τον τρόπο, ο Ερντογάν θεωρεί πως η Τουρκία θα έχει τις πληροφορίες που χρειάζεται «προκειμένου να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα και να είναι προετοιμασμένη για κάθε γεγονός που μπορεί να προκύψει από κάθε πιθανή εχθρική επιβουλή γειτονικής χώρας.»

«Επείγουσα και κρίσιμη ανάγκη η καθέλκυση της κορβέτας»

Αφορμή για να ληφθεί η τελική απόφαση της καθέλκυσης του συγκεκριμένου σκάφους, όπως επισημαίνεται σε ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», αποτέλεσαν «οι απειλές που ήρθαν από τη Συρία και οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα».

H κορβέτα «Ufuk», όπως «βαφτίστηκε», «θα είναι το μάτι και το αυτί της Τουρκίας στη θάλασσα, το οποίο θα ακούει», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην τελετή καθέλκυσης του κατασκοπευτικού σκάφους.

Και συνεχίζοντας ο Τούρκος πρόεδρος, επεσήμανε: «Η γεωγραφική θέση της χώρας μας δεν επιβάλλει να είμαστε ισχυροί μόνο στην οικονομία, στο εμπόριο, στη βιομηχανία αλλά πρέπει να είμαστε και σε επίπεδο πληροφοριών».

Ολοκληρώνοντας ο Ρετζέπ Τεγίπ Ερντογάν, είπε: «Μετά τις απειλές που ήρθαν από τη Συρία και τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα, αυτή η ανάγκη έγινε πιο επείγουσα και πιο κρίσιμη».