Η ΕΔΕΚ απαντά στη «Χαραυγή» ότι διαστρεβλώνει τις θέσεις της για το ΓεΣΥ

Η ΕΔΕΚ  με ανακοίνωση της απαντά σε δημοσίευμα της εφ.ΧΑΡΑΥΓΗ  κατηγορώντας την για διαστρέβλωση των θέσεων της ΕΔΕΚ  αναφορικά με το ΓεΣΥ.Unknown-2

Στην ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ αναφέρει:

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ  δεν υπάρχει καμία πρόθεση σύγκρουσης με τις ηγεσίες των υπολοίπων κομμάτων, ωστόσο σε περιπτώσεις όπου δέχεται σκόπιμα επιρκίσεις στη βάση παραποιημένων γεγονότων δεν θα παραμένει απαθής και χωρίς να προβαίνει σε οποιαδήποτε απάντηση.

Κατανοούμε απόλυτα τους λόγους, για τους οποίους η εφημερίδα «Χαραυγή» (εκφραστικό όργανο της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, προσπαθεί να διαστρεβλώσει τις θέσεις της ΕΔΕΚ και να οικειοποιηθεί δήθεν την υλοποίηση του ΓεΣΥ. Σκόπιμα όμως παραγνωρίζει, ότι:

1. ότι επί προεδρίας Δημήτρη Χριστόφια (Ιανουάριος 2010), παγοποιήθηκε η διαδικασία εφαρμογής του ΓεΣΥ.
2. η απόρριψη του πολυασφαλιστικού, ήταν πρωτοβουλία που ανελήφθη από την ΕΔΕΚ (από τον τότε Αναπληρωτή Πρόεδρο και σημερινό της Πρόεδρο Μαρίνο Σιζόπουλο) σε επαφές του τόσο με το ΑΚΕΛ όσο και με το ΔΗΚΟ, λόγω των κινδύνων που περιείχοντο στην κυβερνητική πρόταση  το 2013.
3. η τότε προσπάθεια για κατ’ επείγουσα διαδικασία για δήθεν αυτονόμηση των νοσοκομείων, που  είχε αναληφθεί από τον τότε Υπουργό Φίλιππο Πατσαλή, με προφανή στόχο την ιδιωτικοποίηση τους και πάλι είχε ανασταλεί με πρωτοβουλία που έλαβε η ΕΔΕΚ τόσο με το ΑΚΕΛ όσο και με το ΔΗΚΟ. Από πλευράς ΑΚΕΛ στις συναντήσεις συμμετείχε ο κ. Άθως Γεωργίου και από πλευράς του ΔΗΚΟ κ. Μενέλος Κωμοδίκης.
4. η δρομολόγηση της διαδικασίας για τη ψήφιση του επικυρωμένου νομοσχεδίου του ΓεΣΥ τον Ιούνιο του 2017 έγινε και πάλι μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου, τόσο με επιστολές που απέστειλε στον ΠτΔ, τον Απρίλιο του 2015, τον Ιανουάριο του 2016, τον Φεβρουάριο του 2016 και της κοινής συνάντησης που είχε με τον ΠτΔ, στην παρουσία του τότε Υπουργού Υγείας τον Ιούνιο του 2016. Μάλιστα από την πλευρά της ΕΔΕΚ, κατατέθηκε εις τον ΠτΔ γραπτώς ολοκληρωμένη πρόταση εφαρμογής του ΓεΣΥ και ήταν το μόνο κόμμα που κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση.

Ως εκ τούτου, η προσπάθεια επίρριψης ευθυνών από την πλευρά της ηγεσίας του ΑΚΕΛ προς την ΕΔΕΚ, γιατί ακριβώς η ΕΔΕΚ διεκδικεί την σωστή εφαρμογή του ΓεΣΥ προς όφελος των πολιτών και κυρίως αυτών, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξασφαλίσουν με άλλους τρόπους, φαίνεται ότι ενοχλεί την ηγεσία του ΑΚΕΛ και ο λόγος είναι ότι η ΕΔΕΚ δεν θα ήθελε, το ΓεΣΥ να έχει την ίδια κατάληξη που είχαν οι Κυπριακές Αερογραμμές και ο Συνεργατισμός.. Κατάληξη για την οποία η ηγεσία του ΑΚΕΛ είχε τεράστιες ευθύνες.»