Διαμαρτυρία κατόχων αξιογράφων έξω από τα γραφεία της Τράπεζας Κύπρου

 

Θα ακολουθήσει εκδήλωση διαδαρτυρίας  έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο

 

 Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις έντεκα το πρωί έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου στην Αγία Παρασκευή εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατόχων τραπεζικώνimagew.aspx αξιογράφων μετά και τις αποκαλύψεις για την καταβολή αποζημιώσεων σε συγγενικά πρόσωπα πρώτου βαθμού του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μύρωνα Νικολάτου που είχαν στην κατοχή τους αξιόγραφα.Εξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου βρίσκονται δεκάδες κάτοχοι αξιογράφων οι οποίοι κάλεσαν τον Πρόεδρο του Ανωτάτου να αναλάβει και τις δικές τους υποθέσεις για να τις διευθετήσει κατά τον ίδιο τρόπο.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων Φοίβος Μαυροβουνιώτης δήλωσε ότι όσες φορές ζήτησαν  από την Τράπεζα να γίνει εξώδικη διευθέτηση των υποθέσεών τους, η Τράπεζα είχε αρνηθεί.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατόχων αξιογράφων αναμένεται να συνεχιστεί έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο. Σε λίγο αντιπροσωπεία του Συνδέσμου αναμένεται να εισέλθει στα κεντρικά γραφεία για  να επιδώσει υπόμνημα.  Εντός του κτιρίου βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη.

 

ΣΥΚΑΛΑ 

 

“Σε αυτή τη χώρα, έχουμε καταλύσει τα πάντα” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΚΑΛΑ και προσθέτει ότι κάποιοι πολιτειακοί θεσμοί, δυστυχώς, αντί να μεριμνήσουν για να διορθώσουν τα κακώς έχοντα, φαίνεται σε ορισμένες περιπτώσεις να επιτρέπουν την υπόθαλψη και αναπόφευκτη παρανομία.imagew-1.aspx

Σε ανακοίνωσή του με αποδέκτες όλους τους Πολιτειακούς Θεσμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο ΣΥΚΑΛΑ τους καλεί να προστατεύσουν τους πολίτες, διορθώνοντας τα κακώς έχοντα.

“Φυλακίζουμε τους κλέφτες χαλουμιών και αφήνουμε στο απυρόβλητο τους κλέφτες δισεκατομμυρίων, ενώ σε σοβαρότατες περιπτώσεις  η πολιτεία ούτε καν ασχολήθηκε για να διαπιστώσει ποιοι είναι οι ένοχοι και να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Προβάλλει ως παράδειγμα “τη μακαρίτισσα Λαϊκή Τράπεζα” και προσθέτει ότι “κατασπαράχθηκαν πολίτες και δεν βρήκαμε έναν ένοχο να τιμωρήσουμε. Ούτε στοιχειώδης έρευνα δεν έγινε. Το τι απέμεινε σε περιουσιακά στοιχεία της Λαϊκής για τους καταθέτες / πιστωτές, κατασπαράχθηκε και αυτό.  Έξι χρόνια μετά, πολλοί από εσάς συμφωνούν στην διαπίστωση ότι δεν χρειαζόταν να γίνει κούρεμα καταθέσεων.  Έξι χρονιά μετά, ακόμα ψάχνουμε τρόπους, όχι να αποκαταστήσουμε αυτούς που κλέψαμε, αλλά να τους ρίξουμε κοκαλάκια για να σιωπούν”.

Πρόσφατα, αναφέρει, το τελευταίο προπύργιο δημοκρατίας, αυτό της απονομής δικαιοσύνης, φαίνεται και αυτό να καταρρέει.

“Το επόμενο στάδιο, με τα πάντα να καταρρέουν γύρω μας, είναι η αυτοδικία. Δηλαδή ο νόμος της ζούγκλας. Αν παρ’  ελπίδα φτάσουμε εκεί, εσείς θα είστε οι πρώτοι που θα χρειαστείτε κρυψώνες. Ελπίζουμε, σαν πολιτειακοί θεσμοί να ανησυχείτε (κάτι που δυστυχώς δεν φαίνεται, εκτός από φραστικές τοποθετήσεις) και να εργαστείτε προς την κατεύθυνση διόρθωσης και ορθολογισμού. Η εναλλακτική είναι να κλάψουμε επί ερειπίων. Εθνικών, οικονομικών, δημοκρατίας και άλλων” καταλήγει ο ΣΥΚΑΛΑ.