«Κάθε δημοσιογράφος μπορεί να εκφράζει τις απόψεις του», απαντά στο Γ. Ελεγκτή ο Υπουργός Υγείας

Μόνο που το δημοσίευμα στην ηλεκτρονική εφ.Reporter δεν είχε την υπογραφή κανενός δημοσιογράφου 

 

»Η δημοσιογραφία είναι ελεύθερο επάγγελμα, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο κάθε δημοσιογράφος μπορεί να εκφράζει τις απόψεις του και δεν νομίζει να μπορεί κάποιος να του υποβάλει τι να γράφει και τι όχι.imagew-5.aspx

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας ο κ. Ιωάννου, ο οποίος είχε κληθεί να σχολιάσει σημερινές δηλώσεις του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη ότι εφημερίδα που ελέγχεται, όπως είχε πει, από εταιρεία στην οποία έχει συμφέροντα, εξαπολύει επιθέσεις εναντίον του, κατηγορώντας τον ότι προκαλεί προσκόμματα στην εφαρμογή του ΓεΣΥ, διερωτήθηκε σε ποια επίθεση αναφέρθηκε ο Γενικός Ελεγκτής.

«Αντιλαμβάνομαι ότι υπήρχε ένα δημοσίευμα την προηγούμενη εβδομάδα. Αλλά, κι εσείς ως δημοσιογράφοι θα έπρεπε να διερωτηθείτε εάν δύναται κάποιος που έχει μετοχική συμμετοχή σε μια εταιρεία, να μπορεί να υπαγορεύει στους δημοσιογράφους πώς να κάνουν τη δουλειά τους», είπε.

Πρόσθεσε ότι «εμάς, τουλάχιστον στην εταιρεία που έχω μετοχική σχέση, δεν είναι αυτή η φιλοσοφία μας και θεωρώ ότι και στα υπόλοιπα ΜΜΕ δεν υφίσταται αυτό το θέμα. Ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύει όπως θέλει».

«Η δημοσιογραφία είναι ελεύθερο επάγγελμα. Ο κάθε δημοσιογράφος μπορεί να εκφράζει τις απόψεις του και δεν νομίζω να μπορεί κάποιος να του υποβάλει τι να γράφει και τι όχι», σημείωσε.

Ωστόσο  το επικριτικό δημοσίευμα κατα του Γ.Ελεγκτή  στην ηλεκτρονική εφημερίδα Reporter δεν υπογράφετο από δημοσιογράφο .