Συμφωνία για Ενέργεια θα υπογράψουν Κύπρος – Ουγγαρία


Η Ουγγαρία  ανοίγει Πρεσβεία στη Λευκωσία

Επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει στιςimagew.aspx 14 Δεκεμβρίου ο Υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου της Ουγγαρίας, Πέτερ Σίγιαρτο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη. με τον οποίον θα εγκαινιάσουν την Πρεσβεία της Ουγγαρίας, η οποία θα ανοίξει στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, Χριστοδουλίδης και Σίγιαρτο θα υπογράψουν συμφωνία για συνεργασία των δυο χωρών στον τομέα της Ενέργειας.

Εκτός από το ζήτημα της Ενέργειας, στην ατζέντα της συνάντησης των δυο Υπουργών θα βρίσκονται επίσης το Κυπριακό, θέματα που αφορούν την ΕΕ και οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Ουγγαρίας.

Ο κ. Σίγιαρτο είχε πραγματοποιήσει ολιγόωρη επίσκεψη στην Κύπρο τον περασμένο Οκτώβριο κατά την οποία είχε συνάντηση με τον κ. Χριστοδουλίδη. Ο Ούγγρος Υπουργός είχε δηλώσει, μετά τη συνάντηση, πως συμφώνησαν να υπογράψουν συμφωνία για ενεργειακή συνεργασία των δυο χωρών.

Σύμφωνα με την ειδησεογραφική διαδικτυακή πύλη Hungary Today, ο κ. Σιγιάρτο ανέφερε πως η Κύπρος μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο θέμα της ενεργειακής ασφάλειας για την κεντρική Ευρώπη καθώς έχουν βρεθεί σημαντικά αποθέματα αερίου γύρω από το νησί.

«Σχεδιάζουμε να εργαστούμε μαζί προκειμένου η Κύπρος να εκμεταλλευτεί τα αποθέματά της σε αέριο και να μεταφέρει ποσότητες του αερίου αυτού στην κεντρική Ευρώπη, ενδεχομένως μέσω ενός αγωγού, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι δυνατότητες σε ότι αφορά το υγροποιημένο αέριο στην περιοχή είναι ακόμη πολύ μέτριες», σημείωσε ο Ούγγρος ΥΠΕΞ.