Εντονα καιρικά φαινόμενα σε Λευκωσία και Λεμεσό

 Έκλεισαν δρόμοι στις  επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού λόγω έντονης βροχόπτωσης και χαλαζόπτωσης

Εντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν τα ξημερώματα τη Λευκωσία και τη Λεμεσό.Στη Λευκωσία η έντονη βοχόπωση συνοδεύονταν με σφοδρούς ανέμους και χαλάζι .Πολλά σπίτια πλημμύρισαν ενώ η Πρυοσβεστική κλήθηκε για να απεγκλωβίσει οδηγούς από τα αυτοκίνητα τουςimages αφού αρκετοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και λίμνες.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, η Λεωφόρος Λάρνακος και οι οδοί Αμμοχώστου (παρά το Σομπάζ) και Αλεξανδρουπόλεως (Στρόβολο), είναι κλειστοί για την τροχαία κίνηση.

Επίσης, τα φώτα τροχαίας (Πρώην υπεραγορά Ορφανίδη) παρουσιάζουν βλάβη.

Σε αρκετές περιοχές το οδόστρωμα είναι ολισθηρό με λάσπες και καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Η εικόνα στους δρόμους της Λευκωσίας τις πρωϊνές ώρες ήταν χαώδης με λάσπες,  πεταγμένους καλάθους αποκομμένα δέντρα και κλαδιά λόγω των σφοδρών ανέμων.

 

Χάος και στη Λεμεσό-Διακοπές ρεύματος και αποκοπές δέντρων
Μεγάλες ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε τα ξημερώματα τη  Λεμεσό. Υφαρπαγές μεταλλικών στεγών και ηλικιακών θερμοσιφώνων, ζημιές σε αυτοκίνητα και υποστατικά , αποκοπές δέντρων, πασσάλων και καλωδίων της ΑΗΚ, κατολισθήσεις συνέθεταν το σκηνικών ακραίων καιρικών φαινομένων με ισχυρούς ανέμους, έντονη χαλαζόπτωση και καταρρακτώδεις βροχές .
Οδηγός κινδύνευσε  όταν ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητο στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας, δέντρο   που αποκόπηκε και παρασύρθηκε από τους σφοδρούς ανέμους, κατέληξε στο εν κινήσει όχημα.  Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε χωρίς να τραυματιστεί ο
οδηγός.
Η πυροσβεστική υπηρεσία ανταποκρίθηκε  σε περιστατικά που αφορούσαν αποκοπές δέντρων ή πασσάλων της ΑΗΚ καθώς και για άντληση νερών από πλημμυρισμένα  υποστατικά και  σπίτια.
Ζημιές προκλήθηκαν κυρίως σε περιοχές των χωριών Τραχώνι, Παρεκκλησιά, Πεντάκωμο, Πισσούρι, Πάχνα και Λάνια.  Σε αρκετούς ορεινούς δρόμους έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Σύμφωνα με την ΑΗΚ, διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος έχει σημειωθεί σε περιοχές του Ακρωτηρίου, Κάτω Πολεμιδιών, Φασούρι, Ύψωνας,, Λεμεσός, Παρεκκλησιά, Μοναγρούλι, Μόνη, Πεντάκωμο, Άγιος Τύχωνας και τουριστική περιοχή Γερμασόγειας.
Ο άστατος καιρός συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα με έντονες κατά διαστήματα βροχοπτώσεις.
Η πρόβλεψη για τις επόμενες μέρες
Σήµερα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι.
Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 και παροδικά τοπικά µέχρι ισχυροί 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό, στα νότια, ανατολικά και δυτικά παράλια, γύρω στους 20 στα βόρεια παράλια και στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες.
Τοπικά η βροχόπτωση µπορεί να είναι έντονη. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν  αποκλείεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, γενικά µέτριοι 4 µποφόρ και παροδικά µέχρι ισχυροί 4 µε 5 Μποφόρ.
Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και τοπικά ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 12 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες.
Την Πέµπτη και την Παρασκευή αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα κυρίως στα ορεινά στα βόρεια και ανατολικά.
Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή πτώση για να κυµανθεί λίγο πιό κάτω από τις µέσες κλιµατικές τιµές.