Το CNN κατέθεσε αγωγή κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Το CNN κατέθεσε αγωγή κατά του Ντόναλντ Τραμπ και μελών της κυβέρνησης ζητώντας από τον Λευκό Οίκο να επιστρέψει τη διαπίστευση στον ανταποκριτή του δικτύου, Τζιμ Ακόστα, ο οποίος είχε βρεθεί στο «στόχαστρο» του Αμερικανού προέδρου.1251896

Αγωγή κατά του Αμερικανού προέδρου   Ντόναλντ Τραμπ και ορισμένων βοηθών του κατέθεσε την Τρίτη το ειδησεογραφικό δίκτυο CCN  ζητώντας να επιστραφεί η διαπίστευση στον Λευκό Οίκο στον επικεφαλής ανταποκριτή του δικτύου, Τζιμ Ακόστα.

Η προσφυγή του δικτύου στη Δικαιοσύνη έρχεται μετά την ανάκληση της διαπίστευσης του ανταποκριτή στον Λευκό Οίκο. Το δίκτυο επικαλείται παραβίαση της πρώτης και πέμπτης τροπολογίας του αμερικανικού συντάγματος με την ανάκληση.

1335807

Ο Τραμπ λογομαχεί με τον δημοσιογράφο του CNN Τζιμ Ακόστα

«Ζητήσαμε από το δικαστήριο να δώσει αμέσως εντολή να επιστραφεί το πάσο του Τζιμ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το CNN.

«Ενώ η αγωγή είναι συγκεκριμένα του CNN και του Ακόστα, αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί στον καθένα. Αν δεν αμφισβητηθούν, οι ενέργειες του Λευκού Οίκου θα έχουν επικίνδυνες συνέπειες για οποιονδήποτε δημοσιογράφο καλύπτει τους αιρετούς αξιωματούχους μας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Στο παρελθόν, οι ερωτήσεις του Ακόστα είχαν βρεθεί στο στόχαστρο του Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος έχει κατηγορήσει το δίκτυο για «Fake News».