Η Ρωσία δεν θα παραστεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός αν δεν επιτραπεί η συμμετοχή Ρώσων επιχειρηματιών

Η Ρωσία δεν θα παραστεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, μετά από τις πληροφορίες ότι δεν επετράπη η συμμετοχή τριών Ρώσων επιχειρηματιών στη διοργάνωση.632260

Η Ρωσία δεν θα παραστεί στο επικείμενο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβόw, εάν η Ελβετία δεν αντιστρέψει τις αποφάσεις σχετικά με τη συμμετοχή Ρώσων επιχειρηματιών στη διοργάνωση, προειδοποίησε ο Ρώσος πρωθυπουργός Μεντβέντεφ.

«Εάν δεν αλλάξουν οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί σε σχέση με τους εκπροσώπους των ρωσικών επιχειρήσεων, τότε αρνούμαστε να στείλουμε στο Φόρουμ στο Νταβός αξιωματούχους της κυβέρνησης και από τις εταιρείες της Ρωσίας με κρατική συμμετοχή, επομένως κανένας δεν θα πάει», δήλωσε συγκεκριμένα ο Μεντβέντεφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά από την παγκόσμια διάσκεψη για τη Λιβύη στο Παλέρμο.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός προέβη στη συγκεκριμένη δήλωση, μετά από δημοσίευμα των Financial Times, το οποίο επικαλούμενο πηγές, ανέφερε ότι δεν επετράπη στους Ρώσους επιχειρηματίες Όλεγκ Ντεριπάσκα και Βίκτορ Βέκσελμπεργκ και στον επικεφαλής της VTB Αντρέι Κόστιν να συμμετάσχουν στην καθιερωμένη σύνοδο του Φόρουμ. Οι εν λόγω επιχειρηματίες υπόκεινται στις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συγκεκριμένη απόφαση υπονομεύει τις προσπάθειες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ να πείσουν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να παραστεί στη διοργάνωση για πρώτη φορά στα τελευταία δέκα χρόνια.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επιβεβαίωσε στο μέσο ότι ο Πούτιν δεν θα παραστεί, καθώς δεν του το επιτρέπει το πρόγραμμά του.