Τούρκος δημοσιογράφος:«Αυτές ήταν οι τελευταιες λέξεις που είπε ο Κασόγκι…»

Δημοσιογράφος στην τουρκική εφημερίδα Daily Sabah, Ναζίφ Καραμάν, μιλώντας στο δίκτυο Al Jazeera, μοιράστηκε ορισμένες λεπτομέρειες από το ηχητικό ντοκουμέντο1180913 στο οποίο φέρεται να ακούγεται η δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι  στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη

«Πνίγομαι… Βγάλτε αυτή τη σακούλα από το κεφάλι μου, είμαι κλειστοφοβικός», αυτές φέρονται να είναι οι τελευταίες λέξεις του Κασόγκι, όπως δήλωσε ο Καραμάν.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος ισχυρίστηκε πως προκάλεσαν ασφυξία στον Κασόγκι με μία πλαστική σακούλα στο κεφάλι και σύμφωνα με τις ηχητικές καταγραφές, η δολοφονία διήρκεσε περίπου επτά λεπτά.

Ο Καραμάν ισχυρίστηκε ότι η φερόμενη ομάδα των 15 εκτελεστών, που σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη μία μέρα πριν τη δολοφονία του Κασόγκι , χρειάστηκε 15 λεπτά για τον διαμελισμό του σώματος.

Οι ισχυρισμοί του δημοσιογράφου της Daily Sabah έρχονται λίγο μετά την ανακοίνωση Ερντογάν ότι η Άγκυρα έχει δώσει τις ηχητικές καταγραφές που σχετίζονται με την υπόθεση σε πέντε χώρες: Σαουδική Αραβία, ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία.

Στα τέλη Οκτωβρίου, η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης είχε δηλώσει πως η σορός του Κασόγκι διαμελίστηκε και την εξαφάνισαν αφότου ο άντρας θανατώθηκε μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας, με το συμβάν να θυμίζει προμελετημένη δολοφονία.

Ο Κασόγκι εξαφανίστηκε στις 2 Οκτωβρίου αφότου εισήλθε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Μετά από δύο εβδομάδες άρνησης, το Ριάντ παραδέχτηκε ότι ο δημοσιογράφος είχε σκοτωθεί σε διαπληκτισμό που έγινε μέσα στο προξενείο. Σύμφωνα με τις σαουδαραβικές αρχές, 18 άτομα έχουν ήδη συλληφθεί για την εμπλοκή τους στην υπόθεση.