Με νεκρούς και τραυματίες έληξε η ομηρία στο Σίδνεϊ

Για δύο νεκρούς και τρεις τραυματίες κάνει λόγο το κρατικό αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC μετά την επιχείρηση που διενήργησε η αστυνομία του Σίδνεϊ στην καφετέρια όπου Ιρανός κρατούσε όμηρους δεκάδες εργαζόμενους και πελάτες.

Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε ότι η ομηρία έλαβε τέλος.b7642f1bd215900a72041729dbea5a5f_L

Οπλισμένοι αστυνομικοί εισέβαλαν στο κτίριο, ύστερα από 16 ώρες ομηρίας και ακολούθησαν πυροβολισμοί, ενώ ακούστηκαν ισχυροί κρότοι.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, επτά άνθρωποι μεταφέρθηκαν με φορεία έξω από την καφετέρια.

Ένα ρομπότ της ομάδας των πυροτεχνουργών μπήκε στο κτίριο, σύμφωνα με τον Guardian.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας έγινε λίγη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση του ονόματος του δράστη. Ο 49χρονος Ιρανός Μαν Χάρον Μόνις ήταν γνωστός στις Αρχές και είχε πάρει άσυλο στην Αυστραλία. Είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση και για συνέργεια σε φόνο.ESCAPED HOSTAGE

Η ομηρία άρχισε στις 09:45 τοπική ώρα (00:45 ώρα Κύπρου) σε κεντρικό σημείο του Σίδνεϊ.

Αρκετοί όμηροι διέφυγαν, ανάμεσά τους και ένας ομογενής.

Μια σειρά ισχυρών εκρήξεων ακούστηκε λίγο πριν από τις 02:30 (17:30 ώρα Κύπρου), τη στιγμή που οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας εισέρχονταν στο χώρο του καφέ. Λίγη ώρα αργότερα όμηροι άρχισαν να βγαίνουν από το κατάστημα, συνοδευόμενοι από αστυνομικούς, ενώ ορισμένοι μεταφέρθηκαν από αστυνομικούς στα χέρια και σε φορεία, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου επιτόπου.

Μια ομάδα πυροτεχνουργών της αστυνομίας και ένα ειδικό ρομπότ για την εξουδετέρωση βομβών εισήλθε στο καφέ, μεταδίδουν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου. Δεν είναι σαφές εάν ανάμεσα στα πρόσωπα που βγήκαν από το καφέ συμπεριλαμβάνεται ο ένοπλος, τον οποίο νωρίτερα η αστυνομία κατονόμασε ως τον Μαν Χαρόν Μονίς, έναν Ιρανό πρόσφυγα και αυτοαποκαλούμενο σείχη.