O Λένιν και το σοκ της βασίλισσας

 

Του Πέτρου Μ. Πέτρου

petrosΠάνω από ένας αιώνας πέρασε από τότε που ο Λένιν σε ένα από τα κείμενά του αναφερόταν στην αστική υποκρισία και στο τι είχαν σκαρφιστεί στην Αγγλία της εποχής του για να μην σοκαριστεί δήθεν η βασίλισσα.

Η Βασίλισσα της Αγγλίας, έγραφε, θα επισκεπτόταν ένα ίδρυμα όπου φιλοξενούνταν ανύπαντρες μητέρες, όμως για να μην σοκαριστεί η Αυτού Μεγαλειώτης, φόρεσαν σε όλες τις κοπελίτσες βέρες, έτσι για να φαίνεται ότι είναι παντρεμένες, ωσάν και η ίδια να μην γνώριζε το τι συνέβαινε στην χώρα της και μάλιστα και με πολλά ανήλικα κορίτσια.

Εκατόν και πλέον χρόνια μετά τον Λένιν, διαβάζω στο ρεπορτάζ ενός άλλου υποκριτή (EURONEWS) που του είναι πιο εύκολο να μιλάει για εκείνες τις υποκρισίες, παρά για τις σημερινές της ΕΕ και των ΝΑΤΟϊκών –Δυτικών, όπως στην περίπτωση για παράδειγμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ ή την Ρωσία και όποιον δεν συμπαθά η άρχουσα κλίκα της άρρωστης ΕΕ:

«Οι αρχές εντόπισαν ένα μαζικό τάφο με τα λείψανα πολλών παιδιών, κάποια εκ των οποίων ήταν νεογέννητα ενώ κάποια άλλα έως τριών ετών. Εκτιμάται ότι έως και 800 μωρά μπορεί να είναι θαμμένα στην πίσω αυλή του ιδρύματος που λειτουργούσε υπό την αιγίδα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

«Τα νέα είναι πολύ ενοχλητικά, συνεχίζει το δημοσίευμα, και βεβαίως θα συγκινήσουν τους πάντες… Τα λείψανα προέρχονται από την περίοδο λειτουργίας της εστίας παρά από προγενέστερες χρονικές περιόδους, όπως η περίοδος του λιμού», εξήγησε η υπουργός αρμόδια για θέματα παιδιών και νεολαίας. Τα λείψανα χρονολογούνται από το 1925 μέχρι το 1961….

Η Εκκλησία λειτουργούσε πολλά ιδρύματα στην Ιρλανδία. Πολλές ανύπαντρες έγκυες γυναίκες, στέλνονταν εκεί για να γεννήσουν. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία στις δεκαετίες του 1930, του ’40 και του ’50, η θνησιμότητα των «νόθων» παιδιών ήταν πενταπλάσια σε σύγκριση με των «νόμιμων» τέκνων παντρεμένων. Κατά μέσο όρο, ένα στα τέσσερα παιδιά που γεννιόντουσαν εκτός γάμου πέθαινε…. καταλήγει το ρεπορτάζ.

Η εκμοντερνισμένη λοιπόν άρχουσα κλίκα της ΕΕ μπορεί να εκδίδει ψηφίσματα  και να καλεί για κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την δήθεν «επιθετικότητά» της στην Αζοφική θάλασσα, μπορεί να βγάζει σκασμό και να πίνει το αμίλητο νερό για του κόσμου τα εγκλήματα που διαπράττονται μέσα στο σπίτι της ή μπροστά στα μάτια της, όμως αίφνης θυμάται να απονείμει βραβείο Ζαχάρωφ στην «δημοκρατική αντιπολίτευση της Βενεζουέλας», σε ρώσους αντιφρονούντες και  τώρα τελευταία να εντείνει τις κραυγές της για την Αζοφική μια και ο πρώην διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, στρατηγός Μπεν Χότζες δήλωσε ότι «η Ουκρανία πρέπει να καθορίσει μια επακριβή στρατηγική των ενεργειών της στην Αζοφική Θάλασσα, να χαράξει τις κόκκινες γραμμές της για αποτελεσματική αντίσταση στη Ρωσία»!!!…

Και προτού ο αλέκτωρ λαλήσει τρις, η άρχουσα κλίκα δια του Ευρωκοινοβουλίου ασχολήθηκε με την Αζοφική Θάλασσα, αλλά ποτέ με τα 17 εκατομμύρια των Υεμενιτών που λιμοκτονούν ή με τα εκατομμύρια Ουκρανών που λαμβάνουν συντάξεις 49,1 δολάρια τον μήνα ή τους Βούλγαρους με 100 ευρώ.

Βέρες, φίμωτρα, στρουθοκαμηλισμοί και ψηφίσματα, όλα στην υπηρεσία μιας διαχρονικής υποκρισίας!