Πάλι με το πιστόλι στον κρόταφο…

 

Της Ανδρούλας Γκιούρωφ

????????????????????????????????????

Αναλογίζομαι καμιά φορά πόσο τυχερός μπορεί να είναι ο λαός μας, ο οποίος πέρασε από χίλια μύρια κύματα και επιμένει ακόμα να κρατά τη σημαία της ύπαρξης του   πάνω σε αυτό τον βράχο της νοτιοανατολικης Μεσογείου.

Μικρό παιδί τότε  μόλις που περπατούσα,   όταν πηγαίναμε  στις φυλακές των Βρετανών αποικιοκρατών μαζί με τη μάνα μου και τη γιαγιά μου να επισκεφθούμε τον πατέρα μου ως πολιτικό κρατούμενο (στα κρατητήρια Κοκκινοτριμιθιάς, Πύλας και Δεκέλειας)  μου έλεγε η γιαγιά Αννα: «Μην φοβάσαι αυτούς τους χλεμπονιάρηδες είναι περαστικοί.Οπως τη χολέρα.Θα ρημάξουν θα αφανίσουν αλλά  θα φύγουν.Εμείς είμαστε εφτάψυχοι.Εχουμεν πάνω μας  το κοκαλούιν  του πουπούξιου

Εφυγε η γιαγιά , έφυγε και η μάνα,  αλλά η χολέρα δεν έφυγε από την Κύπρο.Είναι εδώ και υποβόσκει όχι ως αποικιοκρατική πλέον δύναμη, αλλά  ως ενα  υποχθόνιο «κράτος εν κράτει » με τις δήθεν κυρίαρχες βάσεις τους και ως μέλος μιας ληστοσυμμορίας που επιμένει να δέσει την  Κύπρο πεισθάγκωνα στα αεροπλανοφόρα της.

Η Έκθεση του Γ.Γ. του ΟΗΕ Α.Γκουτέρες προς το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ην.Εθνών είναι ένα συνονθήλευμα θέσεων και αντιθέσεων στο οποίο όσο και αν ψάξεις δεν θα βρεις πουθενά την ρίζα του κακού της κυπριακής τραγωδίας.Μέχρι και για το «γλωσσάριον» και τους 230 δημοσιογράφους που το κατάγγειλαν έγραψε ο Γκουτέρες.Ομως καμιά λέξη  εναντίον της Τουρκίας και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τα στρατεύματα της.  Απούσα  η  τούρκικη εισβολή και η 44χρονη κατοχή η οποία ήταν και η κατάληξη της διεθνούς συνωμοσίας, ΝΑΤΟ,CIA,ΗΠΑ,Βρετανίας ,Ελληνικής Χούντα  και Τουρκίας για την διχοτόμηση της Κύπρου.

Μερικώς και ανεπίσημα η διχοτόμηση «πέτυχε» και εκείνο που πιέζουν τώρα όλοι οι μεγάλοι ένοχοι και αριχτέκτονες της κυπριακής τραγωδίας – είναι να την επισημοποιήσουν με τη δημιουργία δύο συνιστώντων κρατών όπου θα έχουν τον πλήρη  έλεγχο καθότι θα είναι οι «νονοί» της εκτρωματικής λύσης που ετοιμάζουν.

Στόχος τους ήταν και παραμένει ο ίδιος: Να μετατρέψουν την Κύπρο σ’ένα  αβύθιστο αεροπλανοφόρο του ΝΑΤΟ  στην περιοχή ώστε οι σερίφηδες να επιβαλλουν το νόμο και την τάξη σύμφωνα με τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα, ενάντια στους γειτονικούς λαού και όχι μόνο.

Η τραγωδία μας έγκειται στο γεγονός πως δεν υπάρχουν ηγέτες να αντισταθούν.Και αν υπάρχουν δεν έχουν τις αριθμητικές δυνάμεις να αφυπνήσουν το λαό και να τον ξεσηκώσουν ενάντια σε μια νέα έρπουσα συνωμοσία η οποία θα είναι ο επίλογος της ύπαρξης του  Κυπριακού ελληνισμού στο νησί αλλά και των τουρκοκυπρίων οι οποίοι θα «αφανισθούν» από την πλημμυρίδα των εποίκων και άλλων κουβαλητών.

 

Πού τρέχει η Κύπρος δέσμια της τούρκικης κατοχής να εμπλακεί;

 

Σήμερα η Κύπρος βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο.Οσοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει τα μελλούμενα που μεθοδεύονται στην περιοχή μας και επιχειρούν να αποενοχοποιήσουν τις ΗΠΑ και την Βρετανία για τα αιτια της κυπριακής τραγωδίας, ας διαβάσουν την εξασέλιδη ομιλία του υπεύθυνου για ευρωπαϊκά και ευρασιατικά θέματα αναπληρωτή ΥΠΕΞ Γ.Μίτσελ στο Αμερικανικό κογκρέσσο στις 21 Αυγούστου του τρέχοντος ετους.

Εκεί βρίσκεται η «πεμτουσία» των στόχων τους στα Βαλκάνια, στην Κυπρο και ευρύτερα στην νοτιοανατολική Μεσόγειο . Ετοιμάζονται για πόλεμο.

Τώρα ποίοι λαοί θα αποτελέσουν την εμπροσθοφυλακή και τα «τάγματα θαΝΑΤΟΥ» θα εξαρτηθεί από τις αντιστάσεις των ίδιων των λαών να τους εμποδίσουν.

Ενα ερώτημα που οφείλουν ν’ απαντήσουν οι τοπικοί «άρχοντες» μας   είναι πού τρέχει η Κύπρος να εμπλακεί δέσμια της τούρκικης κατοχής; Θα παίξει τα παιγνίδια της Αστερόεσσας και όλων των ΝΑΤΟΪκών συμμάχων της που έχουν στρέψει προ πολλού τις κανονιοφόρους τους ενάντια στη Ρωσία, την Κίνα και άλλων χωρών που παραδοσιακά υποστηρίζουν τη δίκαιη λύση του Κυπριακού χωρίς στρατούς και ξένες επεμβάσεις;

Θα ακολουθήσουν το παράδειγμα των Τσίπρα-Καμμένου να υποκύπτουν σε κάθε νεύμα των Αμερικανών;

Θα μας εντάξουν στην βορειοατλαντική ληστοσυμμορία χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι; Και αν όχι τότε τί πήγε να κάνει στο Αμερικανικό Πεντάγωνο ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Λεονταράκης; Πήγε να πιεί καφέ με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ,  στρατηγό Mark Milley, ή να μιλήσουν  για τον αίθριο καιρό με τον Διευθυντή Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (DIA) των ΗΠΑ, στρατηγό Ashley;

Από ποιόν εξουσιοδοτήθηκε; Από την Κυπριακή κυβέρνηση, τον Υπουργό Αμυνας ή την Ελληνική κυβέρνηση η οποία εσχάτως υπηρετεί καλύτερα και από τους Αμερικανούς τα ΝΑΤΟϊκά συμφέροντα;

Τι γύρευε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ στο φόρειν όφις;

Λίγες μόνο ώρες μετά την κατάθεση του Γ.Γ. του ΟΗΕ στο Σ.Ασφαλείας ο ηγέτης μιας   μεταλλαγμένης Αριστεράς στην Κύπρο, ο κ. Αντρος Κυπριανού, έσπευδε στην Βρετανία για να ζητήσει βοήθεια, άκουσον άκουσον, από τους Βρετανούς αξιωματούχους.

Δεν το γνωρίζει αυτός ο άνθρωπος πως όλα τα περι Κύπρου ψηφίσματα έχουν τα αποτυπώματα των πρώην αποικιοκρατών μας; Δεν του το’πε κανείς πως το μακρύ χέρι του «Φόρειν όφις» γράφει τα ψηφίσματα για να μην ενοχλούνται η Τουρκία αλλά και τα συμφέροντα των Βρετανών;

Μας είπε ότι συναντήθηκε  με  τον Υφυπουργό Εξωτερικών σερ Αλαν  Ντάνκα, και με δύο σκιώδεις υπουργούς και ότι «ζήτησε τη βοήθεια τους  ώστε να προωθηθεί το Κυπριακό.»  Σημείωσε ωστόσο ότι «όλοι ανεξαιρέτως ξεκαθάρισαν ότι για να μπορέσουν να διαδραματίσουν τον οποιοδήποτε ρόλο είναι απαραίτητη η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Τότε θα μπορούν να παρέμβουν για να σπρώξουν τα πράγματα προς τη σωστή κατεύθυνση.»

Και ποιά είναι η «σωστή κατεύθυνση» κύριε Αντρο για τους Βρετανούς; Τα συμφέροντα της Κύπρου ή τα δικά τους;

Και όταν λές   ότι «οι πάντες αναμένουν την επανέναρξη των ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για να μπορέσουν να διαδραματίσουν το ρόλο που ο καθένας του αναλογεί» ποιό ρόλο πιστεύεις πως θα έχει το εν πολλές αμαρτίες φόρειν όφις;

Ξέχασες πως ο σερ Αλαν Ντάνκαν αποφεύγει επιμελώς να απαντήσει ευθέως για  τις εγγυήσεις ή την παραμονή ξενων στρατών στην Κύπρο μετά τη λύση; Και γιατί δεν διαμαρτυρήθηκες για την «βάση» εντός Βάσεων που εκχωρούν στις ΗΠΑ από ανέκαθεν;Ο ρόλος της Αριστεράς περιορίζεται μόνο στην έκδοση ανακοινωθένων και δηλώσεων διαμαρτυρίας για το θεαθείναι;

 

Δεν υπολογίζουν τα απρόβλεπτα…

 

Σήμερα μπορούμε να ανακαλέσουμε   αναρίθμητες συνωμοσίες, δολοπλοκίες, κρυφές ατζέντες και μυστικές συνομιλίες πίσω από τις πλάτες του λαού.

Αχυράνθρωποι,μισθοφόροι και  δικτατορίσκοι αποκάλεσαν την Κύπρο μας  «πόρνη της Μεσογείου».Για  να δικαιολογήσουν τις εγκληματικές τους ενέργειες τους.Για  να κλαδέψουν τις αντιστάσεις της και να  βιάσουν  την θέληση του λαού για λευτεριά και δικαίωση. Την κτύπησαν την κούρσεψαν και στάθηκε ξανά στα πόδια της.

Ετρεξε σε μαραθώνιους,έπεσε σε τρικλοποδιές, κτύπησε πόρτες, μάτωσε,  ζητιάνεψε δικαίωση.Εφεραν σχέδια, απέσυραν σχέδια , ξανακοίταξαν τους χάρτες τους πού να τραβήξουν άλλες αιμάτινες διαχωριστικές γραμμές. Επιστράτευσαν Γενικούς Γραμματείς Διεθνών οργανισμών, διεθνολόγους και δήθεν συνταγματολόγους  για να συγκαλύψουν τις ανομίες τους  με  άλλοθι και με την έξωθεν καλήν μαρτυρία περι γνήσιου ενδιαφέροντος.

Επεσαν έξω .Δεν υπολόγισαν τα απρόβλεπτα και τα αναπάντεχα.Ομως συνεχίζουν με μεγαλύτερη ένταση και πίεση σε ένα ολομέτωπο πεδίο για να περάσουν αυτά που στόχευαν τότε και στοχεύουν μέχρι σήμερα.

Ξανά, με το πιστόλι στον κρόταφο.Οπως το 2004 με το σχέδιο Ανάν , το 2013 με το κούρεμα ,την οικονομική και τραπεζική κατάρρευση. Την σχεδόν ολοκληρωτική κατοχή των τραπεζών από Αμερικανικά και άλλα ξένα κεφάλαια.

Τώρα ήγγηκεν η ώρα ο λαός να αντισταθεί.

Να  αποδείξει πως «λογαριάσανε λάθος με το νου τους οι εμπόροι »!! Να μην περιμένει να τον οδηγήσουν στην σφαγή ανίκανοι ηγετες.Να πάρει την τύχη του στα χέρια του ως ο πραγματικός νοικοκύρης και ιδιοκτήτης αυτού του τόπου .

 

(*Πουπούξιος είναι ο τσαλαπετεινός, το αρκοπετείναρον στην Κυπριακή διάλεκτο)