ΗΠΑ και σύμμαχοι μεταφέρουν το Ισλαμικό κράτος στο Αφγανιστάν;

 

Του Πέτρου Μ. Πέτρου

petrosΕδώ και ένα χρόνο κάθε φορά και περισσότερο πυκνώνουν οι πληροφορίες ότι οι Αμερικανοί και οι δυτικοί σύμμαχοί τους θέλουν να μεταφέρουν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους από τη Συρία προς το Αφγανιστάν και Ιράκ και μάλιστα στις 7 Οκτωβρίου, ΜΜΕ έγραψαν ότι  ελικόπτερα του δυτικού συνασπισμού μετέφεραν αρκετούς τρομοκράτες από τη συριακή επαρχία DeirezZor.

Όπως και αν ονομάζονται αυτές οι τρομοκρατικές οργανώσεις, Ντάες ή Αλ Κάϊντα, δεν παύουν από του να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για αυτούς που είχαν την σύλληψη της  αρρωστημένης ιδέας και τους εξόπλισαν με όπλα τεχνολογίας αιχμής, έτσι ώστε να τους «βομβαρδίζουν» για 7 χρόνια 42 κράτη της Δυτικής Συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ και να είναι «ανίκητοι».

Το κουβάρι της δημιουργίας αυτής της Λερναίας Ύδρας ξετυλίχτηκε πολλές φορές και φάνηκε με αποδείξεις σε ποιών τα χέρια βρίσκεται αυτό το εργαλείο και ποιοι πασκίζουν ακόμα να το διατηρήσουν στην ζωή και να ανοίξουν καινούργιες πληγές στον κόσμο.

Ένα σκυλί του σαλονιού παραμένει πάντα ένα σκυλάκι του σαλονιού, το ίδιο και ένας στρατός κλειστός σε στρατόπεδα, δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα στρατό που είναι εκτός και μάχεται, συσσωρεύοντας πολεμικές εμπειρίες, όπως έφτασε να γίνει το Ισλαμικό Κράτος.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην RT France, Le Figaro και στο Paris Match, ο ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε : «”Έχουμε όλο και περισσότερα στοιχεία ότι οι Αμερικανοί μεταφέρουν τζιχαντιστές από τη Συρία στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν…. Αυτό μας ανησυχεί ιδιαίτερα επειδή ταιριάζει στις τρέχουσες υποψίες πολλών αναλυτών ότι οι Αμερικανοί θέλουν να μετατρέψουν το Αφγανιστάν σε νέα βάση του ISIS», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εγκαταστάθηκαν στο βόρειο τμήμα του Αφγανιστάν, κοντά στην Κεντρική Ασία, στους συμμάχους μας και στους στρατηγικούς μας εταίρους (Αρμενία, Λευκορωσία, Καζαχστάν, Κιργιστάν, ,Τατζικιστάν, Ουζμπεκιστάν), γι αυτό και θα επιμείνουμε στην πλήρη διαλεύκανση αυτού του ζητήματος, επεσήμανε.

Όπως σημειώνει η HIS PAN TV COM το τελευταίο διάστημα σημειώθηκαν 35 απόπειρες τρομοκρατικών ενεργειών σε περιοχές που συνορεύουν με αυτά τα κράτη και βασική αιτία όλης αυτής της κατάστασης και της κρίσης στο Αφγανιστάν είναι η ΝΑΤΟϊκή επέμβαση στην χώρα από το 2001, παρατηρεί.

Ο πιο μακροχρόνιος πόλεμος των ΗΠΑ, στο Αφγανιστάν, αγγίζει τον 17οχρόνο χωρίς να διαφαίνεται στον ορίζοντα ένα τέλος, παρά του ότι πολλοί ήλπιζαν, όπως η Ισπανική Ελ Παϊς (22/8/2017), ότι «ο Τραμπ θα αφαιρούσε από τα γεράκια του Πενταγώνου τον έλεγχο» σε αυτή την μαύρη τρύπα που αδιάκοπα καταβροχθίζει  δολάρια και ανθρώπινες ζωές.

Τον Μάη, σημείωνε και πάλιν η Ελ Παϊς, ότι «οι στρατηγοί ζητούν αύξηση κατά 35% των εκεί δυνάμεών τους και περισσότερη αυτονομία δράσης». Μήπως τώρα μετά την ήττα τους στην Μέση Ανατολή, επιζητούν να αποδομήσουν μια άλλη περιοχή και να μεταφέρουν εκεί τα όργανά τους;