Κατεχόμενα: Σημαντική η έκθεση του ΓΓ, εκτιμούν Ερχουμάν και Οζερσάι


Σημαντική, χαρακτήρισε ο ψευδοπρωθυπουργός Τουφάνkupros-katexomena Ερχουμάν τη δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες  ότι ένας ορίζοντας ατέρμονης διαδικασίας χωρίς αποτέλεσμα βρίσκεται πίσω μας και όχι μπροστά μας.
Σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Facebook, είπε ότι είναι ρεαλιστική η προσέγγιση του ΓΓ ότι θα στηρίξει μια διαδικασία η οποία θα έχει στόχο τη λύση αλλά με χρονοδιάγραμμα.
Είπε επίσης ότι και οι δύο πλευρές έχουν δικαίωμα στους φυσικούς πόρους, αναφερόμενος στα ενεργειακά και ότι η ένταση έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια και για τις δύο πλευρές ενώ με το διαμοιρασμό, κερδίζουν και οι δύο πλευρές.
Από την πλευρά του, στις δικές του σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ο ψευδοϋπουργός εξωτερικών Κουντρέτ Οζερσάι δήλωσε ότι ο ΓΓ προέβη σε μια ρεαλιστική εκτίμηση των πραγμάτων. Παρά να συνεχιστούν οι συνομιλίες από εκεί που σταμάτησαν, είπε, η έκθεση του ΓΓ δείχνει ότι οι πλευρές θα πρέπει να συμφωνήσουν στους όρους εντολής μιας διαδικασίας η οποία θα οδηγήσει σε ένα αποτέλεσμα, παρά να αρχίσουν πλήρεις διαπραγματεύσεις.
Θα πρέπει οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν, κατά τον κ. Οζερσάι, στην ανάγκη για νέες ιδέες για ένα κοινό μέλλον το οποίο οι δύο πλευρές θα πρέπει να οικοδομήσουν μαζί.