Η Τύμπου ανθεί, εμείς το …χαβά μας!

PHOTOS 18.11.11

Tου Κυριάκου Κυριάκου

Την ίδια ώρα που η προοπτική να διαθέτει η Κύπρος δική της αεροπορική εταιρεία, βρίσκεται υπό πλήρη αμφισβήτηση, στην άλλη πλευρά του συρματομπλέγματος   η αεροπορική βιομηχανία ανθεί. Η επιβατική κίνηση από και προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου τείνει να ισοφαρίσει σχεδόν την κίνηση στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, με αυξητική τάση, ενώ στη δική μας πλευρά αντί να οχυρωθούμε προληπτικά και να αντιμετωπίσουμε συντονισμένα και   με δραστικά μέτρα την κατάσταση, κάνουμε τα στραβά μάτια και αφήνουμε τα πράγματα να εξελίσσονται ανεξέλεγκτα.

Η αναβάθμιση του παράνομου αεροδρομίου της   Τύμπου , όχι τυχαία, ήταν και παραμένει για ευνόητους λόγους , ένας από τους βασικότερους στρατηγικούς στόχους της Τουρκίας που φαίνεται να τον επιτυγχάνει στο έπακρο. Μέσω των αεροπορικών συνδέσεων που προσφέρονται και των πολύ χαμηλών χρεώσεων, σε συνδυασμό με φθηνά ναύλα, έχει μετατραπεί σε γέφυρα διακίνησης εκατομμυρίων επιβατών, μεταξύ άλλων και μεγάλης μερίδας Ελληνοκυπρίων. Είναι κοινό μυστικό ότι πολλοί κάτοικοι των ελεύθερων περιοχών δεν διστάζουν να περάσουν στην άλλη πλευρά και να πετάξουν προς Κωνσταντινούπολη και από κεί προς όποιο προορισμό θέλουν. Σ΄ αυτό συνέτεινε σημαντικά και η απαίτηση των αρχών του κράτους μας να υποχρεώνει επιβάτες που οφείλουν φόρους ή πρόστιμα να τα πληρώνουν κατά την έξοδό τους, πράγμα που εξωθεί αρκετούς που είτε αδυνατούν, είτε δεν θέλουν να πληρώσουν, να το βρίσκουν ως δικαιολογία για να πραγματοποιούν τα ταξίδια τους από την Τύμπου.

Σημαντικό λόγο για να καταστεί το παράνομο Αεροδρόμιο της Τύμπου πόλος έλξης μιας τόσο μεγάλης μερίδας επιβατών προφανώς διαδραματίζουν:

  • Τα πολύ χαμηλά τέλη αεροδρομίων που προσφέρουν δυνατότητα για φθηνότερα ναύλα
  • Η δρομολόγηση κατόπιν συμφωνίας το 2009 πτήσεων της τουρκικών συμφερόντων αεροπορικής   εταιρείας   Pegasus Airlines από την Αθήνα προς Σμύρνη και Κωνσταντινούπολη, με τελικό προορισμό τα κατεχόμενα.
  • Η αποδοχή από την ΙΑΤΑ τον Ιανουάριο του 2013 της Pegasus Airlines στο Σύστημα Εκκαθάρισης Οικονομικών Συναλλαγών μεταξύ αερομεταφορέων (Βank Settlement Plan).   Η εξέλιξη αυτή προσφέρει τη δυνατότητα στην Pegasus Airlines,   να διαθέτει τις πτήσεις της προς πώληση σε όλους τους ταξιδιωτικούς πράκτορες στην Κύπρο.
  • Οι συμφωνίες της Turkish Airlines με διάφορες ταξιδιωτικές επιχειρήσεις που αντιπροσωπεύονται στην Κύπρο. Με αυτή της την κίνηση η Turkish Airlines χρησιμοποιεί την παρουσία τρίτων αεροπορικών εταιρειών στο Σύστημα Εκκαθαρίσης Συναλλαγών για τις αγοραπωλησίες εισιτηρίων της στην κυπριακή αγορά χωρίς η ίδια να φαίνεται στο σύστημα. Ως αποτέλεσμα μέσω ταξιδιωτικών γραφείων της Κύπρου διαθέτει προς πώληση τις πτήσεις της από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου σε όλο τον κόσμο μέσω Τουρκίας.

Αναμφίβολα αιτία του κακού είναι η συνεχιζόμενη διαίρεση του νησιού μας, που καθιστά το πρόβλημα πρωτίστως πολιτικό. Η κατάσταση αυτή, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια   έχει έμμεσο αλλά πολύ αρνητικό αντίκτυπο   στις Κυπριακές Αερογραμμές, οι οποίες πέραν από τον ανταγωνισμό από εταιρείες χαμηλού κόστους, που επιδοτούνται και με 25 ευρώ ανά επιβάτη, υφίστανται σημαντικές απώλειες επιβατών και λόγω του Αεροδρομίου Τύμπου. Είναι βεβαιο ότι τυχόν κλείσιμο των ΚΑ θα επιτείνει ακόμη πιο πολύ το πρόβλημα με ανυπολόγιστες προεκτάσεις και σε πολιτικό και σε οικονομικό επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο που η Τουρκία, παρά τις πολιτικές πιέσεις, εξακολουθεί πεισματικά να έχει κλειστό τον εναέριο χώρο της στις ΚΑ, προκαλώντας τους τεράστιο πρόβλημα. Προφανής στόχος είναι να τις εξασθενίσει, ενισχύοντας πιο πολύ την ανάπτυξη της αεροπορικής βιομηχανίας των κατεχομένων.

Η κατάσταση σίγουρα δεν αντιμετωπίζετια με το να πληρώνει το κράτος μας κάθε χρόνο προς τη διαχειρίστρια εταιρεία των νόμιμων αεροδρομίων της Κυπριακής Δημοκρατίας αποζημιώσεις εκατομμυρίων ευρώ ως αντιστάθμισμα για την μειωμένη κίνηση στη δική μας πλευρά και την αυξανόμενη κίνηση στην Τύμπου. Είναι απαραίτητο να υπάρξει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και συντονισμένη στόχευση προς τις Βρυξέλλες, προκειμένου να παρέμβουν στο πρόβλημα που δημιουργείται. Πρέπει ταυτόχρονα να ληφθούν και πρακτικά μέτρα από τη δική μας πλευρά για να μειωθούν δραστικά τα τέλη χρήσης των Αεροδρομίων, ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για φθηνότερα ναύλα. Ισως να καθίσταται ακόμη αναγκαίο να επανεξεταστεί και αναθεωρηθεί η απόφαση αποπληρωμής προστίμων και φόρων κατά την έξοδο στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. καθιστώντας αποτρεπτική την προτίμηση που πολλοί επιδεικνύουν προς το «Αεροδρόμιο» των κατεχομένων. Και οπωσδήποτε οι ΚΑ πρέπει να διατηρήσουν ανοιχτά τα φτερά τους και να στηριχτούν για να παίξουν σωστά το ρόλο τους.