Εφεση στο Ανώτατο για την απόφαση δικαστηρίου Πάφου να απορρίψει διάταγμα κράτησης των τριών

CNA_M2f0f2f0c4291454a951baff7f5b27442Έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο καταχώρησε η Νομική Υπηρεσία για το διάταγμα κράτησης των τριών συλληφθέντων αναφορικά με την υπόθεση του ΣΑΠΑ που είχε απορριφθεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου.

Τα διατάγματα αφορούσαν τον επικεφαλή της Δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ στο Δήμο Πάφου Γιώργο Σιαηλή, τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Εταιρείας MEDCO Ανδρέα Χειμαρίδη και τον Διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ΝΕΜΕΣΙΣ Κυριάκο Χρυσοχόο .

Η σύλληψη των τριών έγινε το περασμένο Σάββατο μετά την κατάθεση του τέως Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα ο οποίος τελεί υπό κράτηση για την υπόθεση.

Στην κατάθεση του ο κ. Βέργας μίλησε για ομάδα στην οποία συμμετείχαν ο ίδιος, ο Ευτύχιος Μαλληκίδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εργολάβοι του έργου οι οποίοι χρέωναν με έξτρα εργασίες το ΣΑΠΑ με σκοπό να έχουν περισσότερο οικονομικό όφελος.

Η Νομική Υπηρεσία υποστηρίζει ότι με την απόρριψη του διατάγματος κράτησης παρακωλύεται το ανακριτικό έργο αφού πρέπει να γίνει διασταύρωση ή ενίσχυση των μαρτυρίων ενώ επηρεάζονται νομολογιακές αρχές αναφορικά με το εύλογο της μαρτυρίας.

Στην Νομική υπηρεσία αναμένεται να γίνει σήμερα νέα σύσκεψη για ανασκόπηση του μέχρι στιγμής ανακριτικού υλικού καθώς αύριο Σάββατο εκπνέει το διάταγμα κράτησης όσων τελούν ήδη υπό κράτηση δηλαδή του κ. Βέργα, του κ. Μαλληκίδη και του πρώην Δημοτικού συμβούλου στο Δήμο Πάφου Γιώργου Μιχαηλίδη.