Στα μαχαίρια ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ ΡΙΚ και ΕΥΡΙΚ ΣΕΚ

 

Η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ ΡΙΚ αναφέρεται σε αγωγή που καταχώρησε ο πρόεδρος της ΕΥΡΙΚ ΣΕΚ στο ΡΙΚ σε πολιτικό δικαστήριο για ανακοίνωση που εξέδωσε η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ ΡΙΚ για γεγονότα που έγιναν το Οκτώβριο του 2013.pik660

«Η ηγεσία της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ ΡΙΚ σύρεται στα δικαστήρια από τον πρόεδρο της ΕΥΡΙΚ-ΣΕΚ για μια αλήθεια που είπε σε ανακοίνωση της τον Οκτώβριο του 2013. Ο κ. Αριστοδήμου αρνείται ότι σε συνάντηση των συντεχνιών με την Επιτροπή Εργατικών θεμάτων του ΔΣ του ΡΙΚ εξέφρασε μεταξύ πολλών άλλων και την άποψη “Ότι εμείς έχουμε ενδείξεις ότι σε κάποια τμήματα υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στο ΡΙΚ» , κάνοντας εμμέσως πλην σαφώς υποδείξεις για απολύσεις. Ταυτόχρονα, πρότεινε μέτρα για εξοικονόμηση πόρων  μέσα από κλείσιμο εκπομπών και περιορισμό άλλων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ προσθέτει ότι με την αγωγή των 100.000 ευρώ, ο ηγέτης της ΣΕΚ προσπαθεί να την εκβιάσει για να σταματήσει να αγωνίζεται.

«Δε θα του κάνουμε το χατίρι. Και παρόλο που έχουμε τόσους αγώνες να κάνουμε σε πολλά μέτωπα στο ΡΙΚ,  τώρα θα τρέχουμε και στα δικαστήρια. Παρ’ όλα αυτά η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ θα συνεχίσει αταλάντευτα αυτό που ξεκίνησε εδώ και 10 χρόνια στο ΡΙΚ. Να υπερασπίζεται  χωρίς φόβο, αλλά με πάθος τα δικαιώματα των εργαζομένων. Δεν θα μας φιμώσει κανένας και για τίποτα», αναφέρεται.

Όσον αφορά την απόφαση της ΕΥΡΙΚ να μην παρίσταται σε συναντήσεις με τη Διοίκηση και την Διεύθυνση του ΡΙΚ, εφόσον παρίστανται εκπρόσωποι της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, αναφέρεται ότι «είναι δικαίωμα τους, αλλά πρόκειται για νοοτροπία με στοιχεία αποκλεισμού, αδιαφάνειας και έλλειψης συλλογικότητας».

Τέλος, αναφέρεται ότι το κόστος από την απόφαση του κυρίου Αριστοδήμου και γενικότερα της ηγεσίας  ΕΥΡΙΚ-ΣΕΚ,  το πληρώνουν μόνο οι εργαζόμενοι αφού αποκλείει τον οποιοδήποτε διάλογο.