Στα €380 εκ. η ζημιά από τυχόν κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών

 

Σφοδρή κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης από κόμματα στη Βουλή

Στα 380 εκ. ευρώ υπολογίζονται οι ζημιές από τυχόν κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέστηκε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Σταύριος Ευαγόρου στη διάρκεια συζήτησης που έγινε για τις Κυπριακές Αερογραμμές στη Βουλή . Σε μακροσκελή ομιλία του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ ανέφερε συγκεκριμένα ότι μελέτες που έχουν δει το φώς της δημοσιότητας, μιλούν ότι σε περίπτωση κλεισίματος των Κ.Α., οι απώλειες θα είναι τρομακτικές και μπορούν να υπολογιστούν σε 80 εκατομμύρια ευρώ άμεσα και 300 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος χρόνου.04661__1eb5d4a2346b9ae75c5345c0247950e3_M
Αν όλοι όσοι βρίσκονται σ’ αυτή την αίθουσα αναλογιστούμε, αντιληφθούμε πόσο εφιαλτικό είναι ένα σενάριο για κλείσιμο των Κ.Α. όχι μόνο ως προς το οικονομικό κόστος(που όντως είναι δυσθεώρατο) αλλά και το κοινωνικό κόστος που αφορά 600 τόσες οικογένειες που αύριο μπορεί να βρεθούν στο δρόμο, τότε ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, τόνισε ο βουλευτήςς του ΑΚΕΛ.

Παράλληλα προέβη σε σωρεία καταγγελιών τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταρτίσει ούτε Στρατηγικό Σχεδιασμό ούτε συγκεκριμένο Σχέδιο Δράσης, ούτε έχει θέσει κάποιο στόχο που να αφορά στη διάσωση και κατ’ επέκταση στο μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών.Επίσης δήλωσε ότι η κυβέρνηση με πρόσχημα την εξεύρεση Στρατηγικού Επενδυτή προχώρησε σε μία παράνομη, ύποπτη και αδιαφανή διαδικασία η οποία στο τέλος της ημέρας  μοναδικό και αποκλειστικό στόχο είχε το ξεπούλημα και μάλιστα όσα-όσα στοιχείων του ενεργητικού της εταιρείας σε προσφοροδότες της επιλογής της κυβέρνησης..
. Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει μέσω παράνομων διαδικασιών στο ξεπούλημα στοιχείων του ενεργητικού της εταιρείας προδίδει και τον μοναδικό και αποκλειστικό στόχο της κυβέρνησης που ήταν το κλείσιμο των Κ.Α.τόνισε επίσης ο Στ. Ευαγόρου και υπογράμμισε ότι ακόμα και σήμερα, και μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει η κυβέρνηση δείχνει απρόθυμη να δώσει την μάχη για την διάσωση των Κ.Α. ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σίγουρα, τόνισε το χειρότερο σενάριο είναι το κλείσιμο των Κ.Α.. Ακόμη και σ’ αυτή την περίπτωση , επεσήμανε,η κυβέρνηση δεν φρόντισε να υπάρχει ένα Σχέδιο Β’. Διερωτήθηκε ακόμη μεταξύ άλλων αν συμπτωματικά εντελώς άραγε, συνέπεσε η RYAN AIR να εκπροσωπείται μέχρι και την προεπιλογή της από το δικηγορικό γραφείο του ΠτΔ
Εξάλλου ανέφερε ότι η προεπιλογή της AEGEAN ανησυχεί ιδιαίτερα το ΑΚΕΛ λόγω της δεσπόζουσας και μονοπωλιακής θέσης που θα αποκτήσει στην κυπριακή αγορά και το ιδιαίτερα ψηλό κόστος των ναύλων σε μια τέτοια περίπτωση. Ανησυχεί επίσης λόγω της συμφωνίας με την Turkish Airlines για πτήσεις κοινού κωδικού αλλά και άλλες πιο αναβαθμισμένες συνεργασίες, μεταξύ τους.
Ο Σταύρος Ευαγόρου στην ομιλία του διατύπωσε πρόταση για διάσωση των ΚΑ, προτείνοντας να αναληφθούν άμεσα συγκεκριμένες δράσεις :
ΤΟ ΔΗΚΟ

Στη δική του ομιλία ο βουλευτής του ΔΗΚΟ κ. Προκοπίου υπογράμμισε ότι
το ενδεχόμενο κλεισίματος της εταιρίας θα επιφέρει τεράστιες ζημιές στην οικονομία  του τόπου. Το προσωπικό θα αντιμετωπίσει την ανεργία, το κράτος θα κληθεί να καταβάλει εκατομμύρια από το ταμείο πλεονάζοντος προσωπικού, καθώς και ανεργιακά επιδόματα. Παράλληλα, αναπόφευκτα   θα είναι τα προβλήματα στην τουριστική βιομηχανία και στο εμπόριο.
Δεν γίνεται ένας τόπος που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό να μην έχει αερομεταφορέα, επεσήμανε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά κρίσιμες τις στιγμές για το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών. Ως Δημοκρατικό Κόμμα, κατανοούμε και συμμεριζόμαστε την αγωνία των εργαζομένων. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πληρώσουν το τίμημα οι εργαζόμενοι, γιατί είναι οι τελευταίοι που έχουν ευθύνες για την όλη κατάσταση, τόνισε και πρόσθεσε:
Παράλληλα,  εκφράζουμε τις έντονες ανησυχίες μας για το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών, για αυτό απευθύνουμε έκκληση προς την κυβέρνηση, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προβεί άμεσα σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες που θα επιτρέψουν τη διάσωση του εθνικού μας αερομεταφορέα, πριν να είναι πολύ αργά.
Ακόμη είπε ότι τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αφήνουν την κυβέρνηση εκτεθειμένη. Πρόκειται για ένα φαύλο κύκλο που αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε,  γιατί δεν έχουμε πλήρη εικόνα της όλης κατάστασης και δεν ξέρουμε τι άλλο μπορεί να βγει στην επιφάνεια.
Η κυβέρνηση, τόνισε, οφείλει να τοποθετηθεί υπεύθυνα. Δεν γίνεται να παραμένει σε απραξία. Εκτός και εάν όλα αυτά που λέγονται και γράφονται αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Αν τελικά η πρόθεσή της,  είναι το οριστικό κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών χωρίς οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια,  οφείλει να το δηλώσει  για να ξέρει και το προσωπικό και όλοι μας, τι πρόκειται να αντιμετωπίσουμε.
Παρά τη μείωση του στόλου και των δρομολογίων, οι Κυπριακές Αερογραμμές  συνδέουν την Κύπρο με τον υπόλοιπο κόσμο και εφόσον καταστούν ένας βιώσιμος αερομεταφορέας, θα μπορούν να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της πατρίδας μας, ανέφερε ο κ. Προκοπίου.

Ο Περδίκης

Στην δική του ομιλία ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. ΓιώργοςΠερδίκης είπε ότι το όλο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες, αναφορικά με το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών, οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα ότι η εταιρεία οδηγείται σε ξεπούλημα, χρεοκοπία ή οριστικό κλείσιμο. Η απραξία της κυβέρνησης και ο όλος χειρισμός που έχει γίνει τόσο από την κυβέρνηση όσο και από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, μοιάζει με το θέατρο του παραλόγου ή καλύτερα με αρχαία τραγωδία με εξιλαστήριο θύμα τις Κυπριακές Αερογραμμές και το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον. Οι στιγμές που βιώνει η εταιρεία και ο τόπος είναι εξαιρετικά κρίσιμες αλλά φαίνεται ότι οι κυβερνώντες «ποιούν τη νήσσαν».

Περαιτέρω ο κ. Περδίκης τόνισε πως το εγχείρημα της πώλησης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, μπορεί να έχει συμβάλει στη ρευστότητα των οικονομικών της εταιρείας αλλά ταυτόχρονα έχει μειώσει την αξία της και τις δυνατότητες εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή. Δηλαδή περιμένουμε να έρθει ο στρατηγικός επενδυτή για να αγοράσει μία εταιρεία αποψιλωμένη από περιουσιακά στοιχεία; Τι έχει απομείνει; Μόνο το καλό της όνομα. Είναι αυτό αρκετό για να προσελκύσει το ενδιαφέρον κάποιου σοβαρού επενδυτή, ο οποίος κινδυνεύει να αναλάβει και την αποπληρωμή της κρατικής ενίσχυσης που δόθηκε χωρίς την προηγούμενη έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τα προηγούμενα χρόνια;

Επιπρόσθετα, συνέχισε, προκύπτουν πολλά ερωτηματικά αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή και για τον τρόπο που επιλέχθηκαν η Ryan Air και η Αegean ενώ αποκλείστηκαν άλλοι προσφοροδότες. Παράλληλα το θεσμικό ζήτημα που προκύπτει από την επαγγελματική σχέση του δικηγορικού γραφείου Ν. Αναστασιάδη με την αεροπορική εταιρεία Ryan Air αφήνει εκτεθειμένη τη κυβέρνηση και γεννά πλήθος ερωτηματικών;

Θέλω να ξεκαθαρίσω είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Περδίκης ότι ότι ως Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών έχουμε πολιτική και σταθερή θέση, ότι για πολιτικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους επιβάλλεται η Κύπρος να διαθέτει δικό της εθνικό αερομεταφορέα.  Λέγοντας, αυτό δεν εννοώ βεβαίως ότι πρέπει να διαθέτει απαραίτητα δική της κρατική αεροπορική εταιρεία ούτε ότι θα πρέπει να διατηρηθεί μία μη βιώσιμη και ζημιογόνο κρατικοδίαιτη αεροπορική εταιρεία. Ως Οικολόγοι καλούμε την κυβέρνηση να επιδείξει την απαραίτητη βούληση, να σταματήσει την παθητική στάση και να προβεί σε δραστικές ενέργειες ώστε η εταιρεία να καταστεί βιώσιμη και να μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει για το καλό του τόπου μας.

Προέκυψε θέμα θεσμικής

διαδικασίας στη συζήτηση

Οι ομιλητές στο κεφάλαιο Δ` της συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής που κατέθεσαν τις θέσεις των κομμάτων τους για τις πολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις στην Κυπριακή Δημοκρατία από  πιθανό κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών ήγειραν ζήτημα διεξαγωγής της συζήτησης σε αυτό το κεφάλαιο και απαίτησαν από τον Προεδρεύοντα της συνεδρίας Σοφοκλή Φυττή να μεταφέρει τη θέση τους στον Πρόεδρο της Βουλής και στη σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων.

Εντονότερα το θέμα τέθηκε από το Βουλευτή της Συμμαχίας Πολιτών Νίκο Κουτσού, ο οποίος στην ομιλία του ήγειρε θέμα προσβολής για το Κοινοβούλιο από τον τρόπο διεξαγωγής της συζήτησης, την απουσία της εκτελεστικής εξουσίας και των επηρεαζομένων. Διατύπωσε τη θέση πως η εικόνα που εκπέμπει η Βουλή αυξάνει την απαξίωση του κόσμου προς την πολιτική και το νομοθετικό σώμα.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιάννος Λαμάρης είπε ότι η εικόνα θα είναι περίπου η ίδια όσες φορές και εάν γίνει συζήτηση στο πλαίσιο του κεφαλαίου υποδεικνύοντας τη συνέπεια των Βουλευτών του κόμματος του.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Τορναρίτης είπε πως ο ΔΗΣΥ θα εισηγηθεί όπως γίνουν αλλαγές ώστε σε επόμενες συζητήσεις να παρίσταται ο Υπουργός να δέχεται ερωτήσεις και να απαντά. Πρόσθεσε ότι ο λαός ζητά άμεσες απαντήσεις σε κάθε ερώτημα.

Ο Βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα, υιοθετώντας τη θέση του ομιλητή του κόμματος του Νίκου Νικολαϊδη,  παρατήρησε ότι όσα και να ειπωθούν στο κεφάλαιο Δ`  δεν λαμβάνονται υπόψη και πρέπει να εξευρεθεί τρόπος ώστε να υπάρχει ενδιαφέρον στο διάλογο. Πρέπει να συζητηθεί η μορφή που πρέπει να λάβει η συζήτηση στο Κεφάλαιο Δ`, ανέφερε. Πρόσθεσε ότι είναι αδιανόητο να απουσιάζει από τη συζήτηση ο αρμόδιος Υπουργός και ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι θα έπρεπε επίσης να είναι παρόντες.

Ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου είπε ότι  θα πρέπει κάθε πολιτικός χώρος να προετοιμαστεί ώστε να καταθέσει τις θέσεις του και να ληφθούν επιτέλους αποφάσεις. Πρόσθεσε ότι “κατά τη διάρκεια της παρουσίας μας θα πρέπει να έχουμε ουσιαστική συμμετοχή και να ακούμε το Βουλευτή που είναι στο βήμα”.

Ο Βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης ανέφερε ότι η θέση που διατύπωσε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών είναι ότι θα έπρεπε να ολοκληρωθεί η συζήτηση και να ετοιμαστεί έκθεση με συμπεράσματα και εισηγήσεις και να ψηφιστεί η έκθεση.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Γιώργος Προκοπίου είπε πως αυτοί που πρέπει να τα ακούν απουσιάζουν και εξέφρασε τη θέση ότι στη συζήτηση θα έπρεπε να ήταν παρόντες ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ, ο Υπουργός και οι συντεχνίες. Εισηγήθηκε επίσης όπως σε προσεχείς συζητήσεις  αποστέλλονται προσκλήσεις